Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Domowe ravioli z serami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 389371" data-attributes="member: 231"><p>Carbo, to jest klasyczna proporcja na makaron jajeczny... na kazde 100 g mąki idzie jajko. Ale z pół kilo to bardzo duzo wychodzi...</p><p></p><p>ja bardzo lubie makaron bezjajeczny, ale nie wiem, czy wyjda z niego ravioli</p><p></p><p>moje sprawdzone proporcje:</p><p>1,5 szklanki mąki</p><p>1 szklanka drobnej semoliny</p><p>3/4 szklanki gorącej wody, lub ile weźmie ciasto</p><p>(w przepisie byla tez lyzeczka soli, ale ja nie dalam)</p><p></p><p>taki makaron gotuje sie jakies 7 minut</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 389371, member: 231"] Carbo, to jest klasyczna proporcja na makaron jajeczny... na kazde 100 g mąki idzie jajko. Ale z pół kilo to bardzo duzo wychodzi... ja bardzo lubie makaron bezjajeczny, ale nie wiem, czy wyjda z niego ravioli moje sprawdzone proporcje: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka drobnej semoliny 3/4 szklanki gorącej wody, lub ile weźmie ciasto (w przepisie byla tez lyzeczka soli, ale ja nie dalam) taki makaron gotuje sie jakies 7 minut [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Domowe ravioli z serami
Top
Bottom