Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Domowy serek kanapkowy typu cream cheese
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1511531" data-attributes="member: 2721"><p><em>Domowy serek kanapkowy typu &quot;cream cheese&quot; można wykonać w kilka sekund, uzyskując zdrowy produkt, pozbawiony chemicznych dodatków smakowych i konserwantów. Przepis zachęca do eksperymentowania z ulubionymi smakami: ja dodałam koperek, lecz można dodać czosnek, szczypiorek, natkę pietruszki, paprykę, zielony marynowany pieprz, suszone pomidory... co tylko fantazja podpowie. Pomysł ze strony <a href="http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/przystawki/jak-zrobic-serek-fromage/" target="_blank">Jak Po Maśle.</a></em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]88048[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em>300 g białego sera twarogowego</p><p>50 g masła</p><p>4 łyżki siekanego koperku</p><p>1/2 łyżeczki soli - do smaku</p><p></p><p>Masło wyjąć z lodówki i poczekać, aż będzie miękkie.</p><p></p><p>Twaróg utrzeć w malakserze lub blenderze z kielichem wraz z masłem i solą, aż całość osiągnie całkowicie gładką konsystencję. Dodać posiekany drobno koperek, ew. doprawić dodatkowo solą. Jeszcze raz uruchomić na chwilę ostrza blendera, by wmieszały koperek w masę serową.</p><p></p><p>Przełożyć do miseczki/pojemnika i odstawić do lodówki na 2-3 godziny, by serek się dobrze schłodził.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1511531, member: 2721"] [I]Domowy serek kanapkowy typu "cream cheese" można wykonać w kilka sekund, uzyskując zdrowy produkt, pozbawiony chemicznych dodatków smakowych i konserwantów. Przepis zachęca do eksperymentowania z ulubionymi smakami: ja dodałam koperek, lecz można dodać czosnek, szczypiorek, natkę pietruszki, paprykę, zielony marynowany pieprz, suszone pomidory... co tylko fantazja podpowie. Pomysł ze strony [URL="http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/przystawki/jak-zrobic-serek-fromage/"]Jak Po Maśle.[/URL] [ATTACH=full]88048[/ATTACH] [/I]300 g białego sera twarogowego 50 g masła 4 łyżki siekanego koperku 1/2 łyżeczki soli - do smaku Masło wyjąć z lodówki i poczekać, aż będzie miękkie. Twaróg utrzeć w malakserze lub blenderze z kielichem wraz z masłem i solą, aż całość osiągnie całkowicie gładką konsystencję. Dodać posiekany drobno koperek, ew. doprawić dodatkowo solą. Jeszcze raz uruchomić na chwilę ostrza blendera, by wmieszały koperek w masę serową. Przełożyć do miseczki/pojemnika i odstawić do lodówki na 2-3 godziny, by serek się dobrze schłodził. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Domowy serek kanapkowy typu cream cheese
Top
Bottom