Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorada z blachy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1478365" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Dorada z blachy</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86128[/ATTACH]</p><p></p><p>3 (ok 400g każda) dorady</p><p>3 4 duże ziemniaki</p><p>7 łyżek oliwa z oliwek</p><p>sól i pieprz</p><p>1-2 łyżeczek papryki w proszku</p><p>2 cytryny</p><p>4 łyżeczki cukru</p><p>1 koper włoski</p><p></p><p>1. Rybę myjemy . Gruntownie osuszamy i nacinamy z jednej strony skórę.</p><p>2. Ziemniaki kroimy w 5 mm krążki. Koper włoski kroimy w cienkie krążki. Cytrynę kroimy na połowę, a połówkom odcinamy końcówki.</p><p>3. Naczynie żaroodporne albo blachę do ciast wykładamy folią aluminiową. Polewamy ją 4 łyżkami oliwy. Rozkładamy ziemniaki, w miarę obficie solimy. Układamy rybę , naciętą stroną do góry. Rybę solimy , pieprzymy i papryczymy. Przy rybie układamy połówki cytryny, każdą posypujemy łyżeczką cukru.</p><p>Pomiędzy rybą a ziemniakami wtykamy koper włoski. Wszystko skrapiamy resztą oliwy.</p><p>[ATTACH=full]86129[/ATTACH]</p><p>4. Pieczemy w temp 220 stopni przez 30 - 35 minut.</p><p></p><p>Ps Przepis pochodzi z programu kulinarnego Tima Mälzera</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1478365, member: 140"] [SIZE=14][B]Dorada z blachy[/B][/SIZE] [ATTACH=full]86128[/ATTACH] 3 (ok 400g każda) dorady 3 4 duże ziemniaki 7 łyżek oliwa z oliwek sól i pieprz 1-2 łyżeczek papryki w proszku 2 cytryny 4 łyżeczki cukru 1 koper włoski 1. Rybę myjemy . Gruntownie osuszamy i nacinamy z jednej strony skórę. 2. Ziemniaki kroimy w 5 mm krążki. Koper włoski kroimy w cienkie krążki. Cytrynę kroimy na połowę, a połówkom odcinamy końcówki. 3. Naczynie żaroodporne albo blachę do ciast wykładamy folią aluminiową. Polewamy ją 4 łyżkami oliwy. Rozkładamy ziemniaki, w miarę obficie solimy. Układamy rybę , naciętą stroną do góry. Rybę solimy , pieprzymy i papryczymy. Przy rybie układamy połówki cytryny, każdą posypujemy łyżeczką cukru. Pomiędzy rybą a ziemniakami wtykamy koper włoski. Wszystko skrapiamy resztą oliwy. [ATTACH=full]86129[/ATTACH] 4. Pieczemy w temp 220 stopni przez 30 - 35 minut. Ps Przepis pochodzi z programu kulinarnego Tima Mälzera [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorada z blachy
Top
Bottom