Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz marynowany*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 161289" data-attributes="member: 90"><p>Przepis z książki &quot; Domowe przetwory&quot;- nie robiłam</p><p></p><p>4 małe dorsze</p><p>1 cytryna</p><p>4 duże cebule</p><p>125 ml octu</p><p>10 ziarenek pieprzu</p><p>cukier</p><p>2 listki laurowe</p><p>2 jaja na twardo</p><p>4 łyżki naturalnego jogurtu</p><p>pęczek koperku</p><p></p><p>Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny. Z octu, wody, pokrojonej w plasterki cebuli, pieprzu, liści laurowych i cukru przyrządzić marynatę i gotować 10 minut. Włożyć ryby i pozostawić w marynacie na minimalnym pogniu 15-20 minut, po czym wyjąć, obłożyć odcedzonymi plasterkami cebuli. Wymieszać siekane jajka z jogurtem i posiekanym koperkiem. Podawać oddzielnie. Rybę można serwować na zimno lub na gorąco ze smażonymi ziemniakami i sałatą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 161289, member: 90"] Przepis z książki " Domowe przetwory"- nie robiłam 4 małe dorsze 1 cytryna 4 duże cebule 125 ml octu 10 ziarenek pieprzu cukier 2 listki laurowe 2 jaja na twardo 4 łyżki naturalnego jogurtu pęczek koperku Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny. Z octu, wody, pokrojonej w plasterki cebuli, pieprzu, liści laurowych i cukru przyrządzić marynatę i gotować 10 minut. Włożyć ryby i pozostawić w marynacie na minimalnym pogniu 15-20 minut, po czym wyjąć, obłożyć odcedzonymi plasterkami cebuli. Wymieszać siekane jajka z jogurtem i posiekanym koperkiem. Podawać oddzielnie. Rybę można serwować na zimno lub na gorąco ze smażonymi ziemniakami i sałatą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz marynowany*
Top
Bottom