Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Dorsz na kiszonej kapuście
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1118950" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Dorsz na kiszonej kapuście</strong></p><p></p><p><strong>Składniki</strong>:</p><p>1 opakowanie dorsza atlantyckiego (czarniaka) - ok. 6 kawałków (z Biedronki)</p><p>ok. 700 g kiszonej kapusty</p><p>2 duże cebule</p><p>sok z cytryny, przyprawa do kurczaka złocista firmy Kamis, mielony kminek, pieprz</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Rozmrożoną rybę opłukać, dokładnie osuszyć, skropić sokiem z cytryny, wstawić na godzinę do lodówki.</p><p>Kapustę odcisnąć, posiekać. Posiekaną cebulę udusić, dodać kapustę, przyprawić do smaku pieprzem, kminkiem i przyprawą złocistą, podlać niewielką ilością wody, ugotować do miękkości. </p><p>Filety oprószyć przyprawą, ułożyć na kapuście, dusić pod przykryciem ok. 10 minut na bardzo małym płomieniu. Wyłączyć gaz, zostawić danie pod przykryciem na następne 5 - 7 minut.</p><p></p><p>Danie jest pyszne - nawet zdeklarowany przeciwnik ryb zajadał ze smakiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1118950, member: 1024"] [B]Dorsz na kiszonej kapuście[/B] [B]Składniki[/B]: 1 opakowanie dorsza atlantyckiego (czarniaka) - ok. 6 kawałków (z Biedronki) ok. 700 g kiszonej kapusty 2 duże cebule sok z cytryny, przyprawa do kurczaka złocista firmy Kamis, mielony kminek, pieprz [B]Wykonanie:[/B] Rozmrożoną rybę opłukać, dokładnie osuszyć, skropić sokiem z cytryny, wstawić na godzinę do lodówki. Kapustę odcisnąć, posiekać. Posiekaną cebulę udusić, dodać kapustę, przyprawić do smaku pieprzem, kminkiem i przyprawą złocistą, podlać niewielką ilością wody, ugotować do miękkości. Filety oprószyć przyprawą, ułożyć na kapuście, dusić pod przykryciem ok. 10 minut na bardzo małym płomieniu. Wyłączyć gaz, zostawić danie pod przykryciem na następne 5 - 7 minut. Danie jest pyszne - nawet zdeklarowany przeciwnik ryb zajadał ze smakiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Dorsz na kiszonej kapuście
Top
Bottom