Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz po darłowsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 15969" data-attributes="member: 49"><p><strong>Dorsz po darłowsku </strong></p><p></p><p>80 dag filetów z dorsza bez skóry, </p><p>2 średnie cebule, </p><p>2 łyżki ostrej musztardy, </p><p>1 łyżeczka suszonego oregano, </p><p>5 łyżek grubo startego żółtego sera, </p><p>1 łyżka masła, </p><p>sól i pieprz do smaku, </p><p>tłuszcz do wysmarowania naczynia. </p><p></p><p>Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Filety z ryby umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Podzielić na porcje. Rybę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Posmarować musztardą. Obłożyć cebulą. Oprószyć sproszkowanym oregano i obicie posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby. Podawać z ziemniakami pure i sałatką z czerwonych buraków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 15969, member: 49"] [B]Dorsz po darłowsku [/B] 80 dag filetów z dorsza bez skóry, 2 średnie cebule, 2 łyżki ostrej musztardy, 1 łyżeczka suszonego oregano, 5 łyżek grubo startego żółtego sera, 1 łyżka masła, sól i pieprz do smaku, tłuszcz do wysmarowania naczynia. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Filety z ryby umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Podzielić na porcje. Rybę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Posmarować musztardą. Obłożyć cebulą. Oprószyć sproszkowanym oregano i obicie posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby. Podawać z ziemniakami pure i sałatką z czerwonych buraków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz po darłowsku*
Top
Bottom