Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz po hiszpańsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 2255" data-attributes="member: 49"><p><strong>Dorsz po hiszpańsku </strong> </p><p></p><p>80 dag filetów z dorsza bez skóry, </p><p>4 średnie cebule, </p><p>80 dag ziemniaków, </p><p>40 dag dojrzałych pomidorów lub 3 łyżki koncentratu </p><p>150 ml oliwy z oliwek, </p><p>150 ml wody mineralnej, </p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki, </p><p>sól i pieprz do smaku. </p><p></p><p>Filety umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej obraną i drobno posiekaną cebulę. Dodać obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż cebula się zrumieni. Dodać sparzone, obrane ze skórek i pokrojone w plasterki pomidory, oraz kawałki dorsza. Zalać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Przed podaniem posypać natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 2255, member: 49"] [B]Dorsz po hiszpańsku [/B] 80 dag filetów z dorsza bez skóry, 4 średnie cebule, 80 dag ziemniaków, 40 dag dojrzałych pomidorów lub 3 łyżki koncentratu 150 ml oliwy z oliwek, 150 ml wody mineralnej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz do smaku. Filety umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej obraną i drobno posiekaną cebulę. Dodać obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż cebula się zrumieni. Dodać sparzone, obrane ze skórek i pokrojone w plasterki pomidory, oraz kawałki dorsza. Zalać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Przed podaniem posypać natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz po hiszpańsku*
Top
Bottom