Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz w panierce orzechowej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wokkasz" data-source="post: 877455" data-attributes="member: 13225"><p>Niestety należę do osób, które rybkę przyswajają jedynie smażona w panierce. Znalazłem sposób, by nie była ona kaloryczna.</p><p></p><p><u>Składniki:</u></p><p>250g dobrej rybki (np. dorsza)</p><p>200g pieczarek</p><p>2 duże cebule</p><p>100g orzechów</p><p>kefir</p><p>jogurt</p><p>czosnek</p><p>bazylia</p><p>oregano</p><p>przyprawa do ryb</p><p></p><p></p><p><u>Przygotowanie:</u></p><p>Najpierw robimy 'marynatę': wkładamy małe kawałki fileta do płaskiej miski i zalewamy jogurtem i kefir, aby była cała zanurzona. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i biały pieprz. Zostawiamy na godzinkę w lodowce. W tym zasie na popryskaną oliwą patelnię wrzucamy dwie pokrojone cebulę i pieczarki (ja w całości) Podsmażamy i robimy panierkę-drobno siekamy orzechy i dodajemy do nich bazylię, oregano no i co tam lubimy. Rybę wyjmujemy i posypujemy panierką i wrzucamy na patelnię. Po 5 minutach posypujemy pozostałymi orzechami i za chwilę wlewamy naszą 'marynatę'. Dusimy aż nabiał wyparuje i serwujemy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wokkasz, post: 877455, member: 13225"] Niestety należę do osób, które rybkę przyswajają jedynie smażona w panierce. Znalazłem sposób, by nie była ona kaloryczna. [U]Składniki:[/U] 250g dobrej rybki (np. dorsza) 200g pieczarek 2 duże cebule 100g orzechów kefir jogurt czosnek bazylia oregano przyprawa do ryb [U]Przygotowanie:[/U] Najpierw robimy 'marynatę': wkładamy małe kawałki fileta do płaskiej miski i zalewamy jogurtem i kefir, aby była cała zanurzona. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i biały pieprz. Zostawiamy na godzinkę w lodowce. W tym zasie na popryskaną oliwą patelnię wrzucamy dwie pokrojone cebulę i pieczarki (ja w całości) Podsmażamy i robimy panierkę-drobno siekamy orzechy i dodajemy do nich bazylię, oregano no i co tam lubimy. Rybę wyjmujemy i posypujemy panierką i wrzucamy na patelnię. Po 5 minutach posypujemy pozostałymi orzechami i za chwilę wlewamy naszą 'marynatę'. Dusimy aż nabiał wyparuje i serwujemy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz w panierce orzechowej*
Bottom