Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz z bakłażanami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Miranda" data-source="post: 108348" data-attributes="member: 312"><p>Składniki:</p><p></p><p>1 duży bakłażan</p><p>2 filety z dorsza</p><p>4 soczyste pomidory</p><p>3 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1/2 cytryny</p><p>1 łyżeczka suszonego oregano</p><p>1/2 pęczka natki pietruszki</p><p>1/2 pęczka bazylii</p><p>pieprz, sól</p><p></p><p>Przygotowanie: Bakłażana kroimy na plastry, solimy z obu stron i odstawiamy na 20 minut, by puścił gorzki sok, po czym plastry opłukujemy i osączamy. Filety oczyszczamy z resztek ości i kroimy na kawałki. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórek. Rozgrzewamy patelnię i polewamy ją 2 łyżkami oliwy. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy plastry bakłażanów. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i sokiem z cytryny. Odstawiamy. Smarujemy formę do zapiekania oliwą z oliwek. Posypujemy ją suszonym oregano, układamy kawałki dorsza, solimy. Rybę pokrywamy plastrami pomidora, posypujemy posiekaną pietruszką i bazylią. Na wierzchu układamy plastry bakłażana. Foremkę przykrywamy folią aluminiową i wsuwamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Pieczemy 35 min.</p><p></p><p>Potrawa rozgrzewająca i odżywcza, zalecana przy zaburzeniach snu. Pochodzi z artykułu o gotowaniu według zasad ajurwedy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Miranda, post: 108348, member: 312"] Składniki: 1 duży bakłażan 2 filety z dorsza 4 soczyste pomidory 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 cytryny 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka bazylii pieprz, sól Przygotowanie: Bakłażana kroimy na plastry, solimy z obu stron i odstawiamy na 20 minut, by puścił gorzki sok, po czym plastry opłukujemy i osączamy. Filety oczyszczamy z resztek ości i kroimy na kawałki. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórek. Rozgrzewamy patelnię i polewamy ją 2 łyżkami oliwy. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy plastry bakłażanów. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i sokiem z cytryny. Odstawiamy. Smarujemy formę do zapiekania oliwą z oliwek. Posypujemy ją suszonym oregano, układamy kawałki dorsza, solimy. Rybę pokrywamy plastrami pomidora, posypujemy posiekaną pietruszką i bazylią. Na wierzchu układamy plastry bakłażana. Foremkę przykrywamy folią aluminiową i wsuwamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Pieczemy 35 min. Potrawa rozgrzewająca i odżywcza, zalecana przy zaburzeniach snu. Pochodzi z artykułu o gotowaniu według zasad ajurwedy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Dorsz z bakłażanami*
Top
Bottom