Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Draczena*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 945197" data-attributes="member: 1142"><p><strong>1 lyzka oliwy z oliwek</strong></p><p><strong>5-6 zielonych cebulek dymek, posiekanych ukosnie</strong></p><p><strong>1 duzy zabek czosnku, zmiazdzony</strong></p><p><strong>3 pomidory, pokrojone w kostke</strong></p><p><strong>4-5 marynowanych zoltych papryk peperoncino, pokrojone na kawalki</strong></p><p><strong>3 lyzki maki zytniej razowej</strong></p><p><strong>150ml kwasnej smietany </strong></p><p><strong>4 lyzki mleka </strong></p><p><strong>5 jajek</strong></p><p><strong>2 lyzki posiekanej natki pietruszki </strong></p><p><strong>2 lyzki rozpuszczonego masla</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>sol, pieprz </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>liscie salaty </strong></p><p></p><p>Na poczatek rozgrzalam grill. Na duzej patelni rozgrzalam lyzke oliwy, dorzucilam cebulke, po 3 minutach wsypalam czosnek i smazylam na malym ogniu az znacznie zmiekly.</p><p></p><p>W tym czasie, w miseczce polaczylam make z mlekiem na gladka paste, stopniowo dodawalam smietane, na koncu jajka. Doprawilam sola i pieprzem.</p><p></p><p>Na patelnie z cebulka wylozylam kawalki pomidorow i papryk i zalalam wszystko przygotowana mikstura jajeczna. Patelnie umiescilam z powrotem na ogniu (srednim) i smazylam omlet przez kilka minut az zbrazowial od spodu. Dopiekalam wierzch draczeny pod goracym grillem. Wyjelam z pieca, podzielilam na czesci i serwowalam z liscmi salaty.</p><p></p><p>Draczene mozna rowniez upiec w piecu w zarodopornym naczyniu (180C - 40 minut).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 945197, member: 1142"] [B]1 lyzka oliwy z oliwek 5-6 zielonych cebulek dymek, posiekanych ukosnie 1 duzy zabek czosnku, zmiazdzony 3 pomidory, pokrojone w kostke 4-5 marynowanych zoltych papryk peperoncino, pokrojone na kawalki 3 lyzki maki zytniej razowej 150ml kwasnej smietany 4 lyzki mleka 5 jajek 2 lyzki posiekanej natki pietruszki 2 lyzki rozpuszczonego masla sol, pieprz liscie salaty [/B] Na poczatek rozgrzalam grill. Na duzej patelni rozgrzalam lyzke oliwy, dorzucilam cebulke, po 3 minutach wsypalam czosnek i smazylam na malym ogniu az znacznie zmiekly. W tym czasie, w miseczce polaczylam make z mlekiem na gladka paste, stopniowo dodawalam smietane, na koncu jajka. Doprawilam sola i pieprzem. Na patelnie z cebulka wylozylam kawalki pomidorow i papryk i zalalam wszystko przygotowana mikstura jajeczna. Patelnie umiescilam z powrotem na ogniu (srednim) i smazylam omlet przez kilka minut az zbrazowial od spodu. Dopiekalam wierzch draczeny pod goracym grillem. Wyjelam z pieca, podzielilam na czesci i serwowalam z liscmi salaty. Draczene mozna rowniez upiec w piecu w zarodopornym naczyniu (180C - 40 minut). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Draczena*
Top
Bottom