Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Drożdżówa niebiańska!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jaxja" data-source="post: 1004704" data-attributes="member: 1798"><p>Upiekłam ją wczoraj po raz pierwszy. Ponieważ chciałam mieć od razu 2 blachy (piekłam dla siebie i dla rodziców), więc zrobiłam z trzech porcji. I nie wiem, czy nie pomyliłam ilości wlewanych szklanek mleka, bo ciasto wyszło niezbyt gęste. Takie, że spokojnie mogłam je ukręcic mikserem. Czy takie powinno być? Nie wiem też, czy jajka powinny być wcześniej ubite? Ja włożyłam bez ubijania. Ciasto wyrosło pięknie, ale było takie trochę wilgotne w smaku. Za to przez tę wilgotność, dziś, czyli na drugi dzień, nie straciło nic ze swej świeżości. Jutro piekę znowu! I zrobię fotkę, bo dziś nie miałam naładowanych akumulatorków od aparatu. Dziękuję za przepis i proszę o wskazówkę, czy jaja powinny być wcześniej ubite.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jaxja, post: 1004704, member: 1798"] Upiekłam ją wczoraj po raz pierwszy. Ponieważ chciałam mieć od razu 2 blachy (piekłam dla siebie i dla rodziców), więc zrobiłam z trzech porcji. I nie wiem, czy nie pomyliłam ilości wlewanych szklanek mleka, bo ciasto wyszło niezbyt gęste. Takie, że spokojnie mogłam je ukręcic mikserem. Czy takie powinno być? Nie wiem też, czy jajka powinny być wcześniej ubite? Ja włożyłam bez ubijania. Ciasto wyrosło pięknie, ale było takie trochę wilgotne w smaku. Za to przez tę wilgotność, dziś, czyli na drugi dzień, nie straciło nic ze swej świeżości. Jutro piekę znowu! I zrobię fotkę, bo dziś nie miałam naładowanych akumulatorków od aparatu. Dziękuję za przepis i proszę o wskazówkę, czy jaja powinny być wcześniej ubite. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Drożdżówa niebiańska!
Top
Bottom