Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Drożdżowe bułeczki z Różanym nadzieniem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688346" data-attributes="member: 7658"><p><strong>1 kg. mąki</strong></p><p><strong>10 dag, drożdży</strong></p><p><strong>2 jajka</strong></p><p><strong>1 szklanka cukru </strong></p><p><strong>1,5 szklanki mleka</strong></p><p><strong>pół szklanki oleju</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Marmolada różana (polecam tą na zdjęciu bo jest pyszna)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>[ATTACH=full]24429[/ATTACH] </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>W połowie ciepłego mleka rozpuścić drożdże, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Mąkę przesiać, zrobić na środku wgłębienie,wsypać cukier, wbić jajka, dodać drożdże , wyrabiać dolewając reszte ciepłego mleka, na końcu olej, jeśli ciasto przykleja sie do rąk , dosypać mąki, wyrabiać aż ciasto będzie gładkie i lśniące. Odstawic na 1 godzine w ciepłe miejsce .</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>[ATTACH=full]24430[/ATTACH] [ATTACH=full]24431[/ATTACH]</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>po wyrośnięciu robić bułeczki z marmoladą w środku ( dokładnie zlepić ,żeby marmolada nie wyciekała w trakcie pieczenia) . Piec na złoty kolor w temp. 180 st. </strong></p><p><strong>w połowie pieczenia można bułeczki posmarować jajkiem zostrzepanym z kilkoma łyżkami mleka.</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24432[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688346, member: 7658"] [B]1 kg. mąki 10 dag, drożdży 2 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mleka pół szklanki oleju Marmolada różana (polecam tą na zdjęciu bo jest pyszna) [ATTACH=full]24429[/ATTACH] W połowie ciepłego mleka rozpuścić drożdże, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Mąkę przesiać, zrobić na środku wgłębienie,wsypać cukier, wbić jajka, dodać drożdże , wyrabiać dolewając reszte ciepłego mleka, na końcu olej, jeśli ciasto przykleja sie do rąk , dosypać mąki, wyrabiać aż ciasto będzie gładkie i lśniące. Odstawic na 1 godzine w ciepłe miejsce . [ATTACH=full]24430[/ATTACH] [ATTACH=full]24431[/ATTACH] po wyrośnięciu robić bułeczki z marmoladą w środku ( dokładnie zlepić ,żeby marmolada nie wyciekała w trakcie pieczenia) . Piec na złoty kolor w temp. 180 st. w połowie pieczenia można bułeczki posmarować jajkiem zostrzepanym z kilkoma łyżkami mleka.[/B] [ATTACH=full]24432[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Drożdżowe bułeczki z Różanym nadzieniem
Top
Bottom