- Maj 18, 2007
- 2,668
- 16
- 38
Skusił mnie krem, dlatego spróbowałam
Naleśniki jednak wolę zwykłe, nie drożdżowe. Przede wszystkim kiepsko mi się je smażyło, więc następnym razem wykorzystam sam krem. Jest banalnie prosty, a rewelacyjny. Wszystkim, którzy jedli, smakuje (Brat nie jadł, bo on nie tknie ani budyniu ani bananów), a o to przecież chodzi
DROŻDŻOWE NALEŚNIKI Z KREMEM WANILIOWO-BANANOWYM
Ciasto:
- 1 szklanka mąki
- 300ml lekko podgrzanego mleka
- 10g drożdży
Krem:
- 1 budyń waniliowy
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 2 banany
- trochę cukru pudru
Ze składników na ciasto wyrobić gładką masę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. W tym czasie przygotować krem: Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym, że razem z proszkiem wsypać od razu cukier. Odstawić do ostygnięcia. Banana pokroić na małe kawałeczki i wymieszać z budyniem i serkiem waniliowym. Kiedy ciasto naleśnikowe jest już gotowe, smażyć na oleju średniej grubości naleśniki. Podawać z nałożonym kremem, złożone na pół.
źródło: http://kuchniaanuli.blox.pl/2008/07/Puchat...-bananowym.html


DROŻDŻOWE NALEŚNIKI Z KREMEM WANILIOWO-BANANOWYM
Ciasto:
- 1 szklanka mąki
- 300ml lekko podgrzanego mleka
- 10g drożdży
Krem:
- 1 budyń waniliowy
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 2 banany
- trochę cukru pudru
Ze składników na ciasto wyrobić gładką masę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. W tym czasie przygotować krem: Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym, że razem z proszkiem wsypać od razu cukier. Odstawić do ostygnięcia. Banana pokroić na małe kawałeczki i wymieszać z budyniem i serkiem waniliowym. Kiedy ciasto naleśnikowe jest już gotowe, smażyć na oleju średniej grubości naleśniki. Podawać z nałożonym kremem, złożone na pół.
źródło: http://kuchniaanuli.blox.pl/2008/07/Puchat...-bananowym.html