Drożdżowe naleśniki

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
Skusił mnie krem, dlatego spróbowałam
icon_smile.gif
Naleśniki jednak wolę zwykłe, nie drożdżowe. Przede wszystkim kiepsko mi się je smażyło, więc następnym razem wykorzystam sam krem. Jest banalnie prosty, a rewelacyjny. Wszystkim, którzy jedli, smakuje (Brat nie jadł, bo on nie tknie ani budyniu ani bananów), a o to przecież chodzi
icon_smile.gif

DROŻDŻOWE NALEŚNIKI Z KREMEM WANILIOWO-BANANOWYM

Ciasto:
- 1 szklanka mąki
- 300ml lekko podgrzanego mleka
- 10g drożdży
Krem:
- 1 budyń waniliowy
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 2 banany
- trochę cukru pudru

Ze składników na ciasto wyrobić gładką masę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. W tym czasie przygotować krem: Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym, że razem z proszkiem wsypać od razu cukier. Odstawić do ostygnięcia. Banana pokroić na małe kawałeczki i wymieszać z budyniem i serkiem waniliowym. Kiedy ciasto naleśnikowe jest już gotowe, smażyć na oleju średniej grubości naleśniki. Podawać z nałożonym kremem, złożone na pół.

źródło: http://kuchniaanuli.blox.pl/2008/07/Puchat...-bananowym.html

Załączniki

• nalesniki100_7780podpis.JPG
    nalesniki100_7780podpis.JPG
    28.7 KB · Wyświetleń: 1

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
smakowita fota
icon_biggrin.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

konwalia

Member
Gru 8, 2007
66
0
0
Witajcie, ja dzisiaj robiłam te naleśniki i jeśli chodzi o ogólną ocenę to są dobre, ale jak napisała autorka przepisu lepsze są tradycyjne naleśniki od drożdżowych i trudno je się rzeczywiście smaży, bo przywierają do patelni. A co do kremu to bardzo dobry i takim jednym naleśnikiem dobrze nadzianym tym kremem można się nieźle najeść.

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
A mnie ten krem nie bardzo zasmakował, znaczy, całkiem-całkiem ale bez rewelacji... Ot, budyń, serek, banan
icon_smile.gif
Nie polecam trzymania go w lodówce przez noc, mój zrobił się szarawy i płynny.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy