Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Drożdżowe sakiewki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 799539" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Drożdżowe sakiewki </strong></p><p></p><p>Przepis <strong>Oksanki</strong> z <strong>Izbushki</strong>: </p><p><a href="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=12&page=27" target="_blank">http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...=12&page=27</a></p><p></p><p><strong>Ciasto: </strong></p><p>300 g mąki </p><p>20 g drożdży </p><p>100 g ciepłego mleka </p><p>25 g miękkiego masła </p><p>1/2 łyżeczki soli </p><p>1 jajko </p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Z powyższych składników przygotować ciasto drożdżowe, odstawić na 1 - 1,5 godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 części, rozwałkować z nich okrągłe placuszki, włożyć do nasmarowanych masłem foremek do muffinek, nałożyć do nich farsz, uformować sakiewki, posmarować żółtkiem rozmąconym z mlekiem. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 -190 stopni. </p><p></p><p>Do sakiewek nadaje się dowolny farsz - ryżowy, mięsny, grzybowy itp. </p><p>Na zdjęciach są z farszem ryżowo- jajeczno- warzywnym, ale dziś piekłam z kapustą i suszonymi grzybami.</p><p>Mnie wychodzi 12 sztuk.</p><p></p><p>[ATTACH=full]36894[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]36895[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 799539, member: 1024"] [B]Drożdżowe sakiewki [/B] Przepis [B]Oksanki[/B] z [B]Izbushki[/B]: [URL="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=12&page=27"]http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...=12&page=27[/URL] [B]Ciasto: [/B] 300 g mąki 20 g drożdży 100 g ciepłego mleka 25 g miękkiego masła 1/2 łyżeczki soli 1 jajko [B]Wykonanie:[/B] Z powyższych składników przygotować ciasto drożdżowe, odstawić na 1 - 1,5 godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 części, rozwałkować z nich okrągłe placuszki, włożyć do nasmarowanych masłem foremek do muffinek, nałożyć do nich farsz, uformować sakiewki, posmarować żółtkiem rozmąconym z mlekiem. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 -190 stopni. Do sakiewek nadaje się dowolny farsz - ryżowy, mięsny, grzybowy itp. Na zdjęciach są z farszem ryżowo- jajeczno- warzywnym, ale dziś piekłam z kapustą i suszonymi grzybami. Mnie wychodzi 12 sztuk. [ATTACH=full]36894[/ATTACH] [ATTACH=full]36895[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Drożdżowe sakiewki*
Top
Bottom