- Lis 26, 2007
- 411
- 0
- 0
składniki:
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki płatków owsianych zmielonych
0,5 szklanki otrębów
2 łyżki fruktozy
50g masmixu kulinarnego
1 jajko i 1 żółtko
szczypta soli
aromat waniliowy
1 i 1/4 łyżeczki drożdży instant
2/3 szklanki mleka
2 gruszki
kruszonka: łyżka mąki, 2 łyżki kaszy manny, łyżka płatków owsianych, łyżeczka kakao, łyżka fruktozy, 2 łyżki masmixu
Przygotowanie:
Zmielić płatki owsiane, makę przesiać, wymieszać z drożdżami instant, fruktozą, dodac rozpuszczone masło, letnie mleko, jajko i żółtko, aromat. Wyrobić ciasto i zostawić na ok 20 min do wyronięcia. gruszki pokroić w kostkę, zrobić z podanych składników kruszonkę. na wyroniete ciasto wyłożyc gruszki i posypac kruszonką. Zostawić na 30 min do wyronięcia. Piec 35 min w 180 stopniach.
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki płatków owsianych zmielonych
0,5 szklanki otrębów
2 łyżki fruktozy
50g masmixu kulinarnego
1 jajko i 1 żółtko
szczypta soli
aromat waniliowy
1 i 1/4 łyżeczki drożdży instant
2/3 szklanki mleka
2 gruszki
kruszonka: łyżka mąki, 2 łyżki kaszy manny, łyżka płatków owsianych, łyżeczka kakao, łyżka fruktozy, 2 łyżki masmixu
Przygotowanie:
Zmielić płatki owsiane, makę przesiać, wymieszać z drożdżami instant, fruktozą, dodac rozpuszczone masło, letnie mleko, jajko i żółtko, aromat. Wyrobić ciasto i zostawić na ok 20 min do wyronięcia. gruszki pokroić w kostkę, zrobić z podanych składników kruszonkę. na wyroniete ciasto wyłożyc gruszki i posypac kruszonką. Zostawić na 30 min do wyronięcia. Piec 35 min w 180 stopniach.