Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Drożdżowe z truskawkami i kruszonką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="darek0000" data-source="post: 866236" data-attributes="member: 4010"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Drożdżowe z truskawkami </strong></span></p><p> <span style="font-size: 26px">BARDZO DOBRE I WIOSENNE </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><u><em>Na zaczyn </em></u></span></p><p><span style="font-size: 26px">50 g drożdży </span></p><p><span style="font-size: 26px">2 szklanki mleka </span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka cukru </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki mąki pszennej </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Mleko podgrzać, rozpuścić drożdże dodać cukier i ok. 1/2 szklanki mąki wszystko razem wymieszać do konsystencji śmietany odstawić do wyrośnięcia ( szybko rośnie) </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><em><u>Ciasto </u></em></span></p><p><span style="font-size: 26px">500 g mąki </span></p><p><span style="font-size: 26px">1 jajo </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki cukru </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/4 szklanki oleju </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Gdy zaczyn urośnie wleć go do mąki, jaja, cukru i wyrabiać ciasto powinno mieć konsystencje dość lekką i być miękkie w razie potrzeby można dolać odrobinę mleka całość wyrabiać ok. 5 minut, gdy zacznie odchodzić od ręki dodać olej wyrobić jeszcze raz, aby ciasto wchłonęło olej i odstawić do wyrośnięcia </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Truskawki ok. 500 g </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><u><em>Kruszonka </em></u></span></p><p><span style="font-size: 26px">300 g mąki + 150 g margaryny + 150 g cukru wyrobić na kruszonkę </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Gdy ciasto urośnie przełożyć do brytfanny klasycznej dużej, poukładać umyte truskawki i posypać całość kruszonką, pozostawić na około 15 minut i wstawić do piekarnika i piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni do momentu zarumienienia się powierzchni </span></p><p><span style="font-size: 26px">Wyciągnąć ostudzić i można posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi ciasto słodkie </span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong><em>SMACZNEGO </em></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]42708[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]42709[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="darek0000, post: 866236, member: 4010"] [SIZE=12][B]Drożdżowe z truskawkami [/B] BARDZO DOBRE I WIOSENNE [U][I]Na zaczyn [/I][/U] 50 g drożdży 2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1/2 szklanki mąki pszennej Mleko podgrzać, rozpuścić drożdże dodać cukier i ok. 1/2 szklanki mąki wszystko razem wymieszać do konsystencji śmietany odstawić do wyrośnięcia ( szybko rośnie) [I][U]Ciasto [/U][/I] 500 g mąki 1 jajo 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju Gdy zaczyn urośnie wleć go do mąki, jaja, cukru i wyrabiać ciasto powinno mieć konsystencje dość lekką i być miękkie w razie potrzeby można dolać odrobinę mleka całość wyrabiać ok. 5 minut, gdy zacznie odchodzić od ręki dodać olej wyrobić jeszcze raz, aby ciasto wchłonęło olej i odstawić do wyrośnięcia Truskawki ok. 500 g [U][I]Kruszonka [/I][/U] 300 g mąki + 150 g margaryny + 150 g cukru wyrobić na kruszonkę Gdy ciasto urośnie przełożyć do brytfanny klasycznej dużej, poukładać umyte truskawki i posypać całość kruszonką, pozostawić na około 15 minut i wstawić do piekarnika i piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni do momentu zarumienienia się powierzchni Wyciągnąć ostudzić i można posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi ciasto słodkie [B][I]SMACZNEGO [/I][/B][/SIZE] [ATTACH=full]42708[/ATTACH] [ATTACH=full]42709[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Drożdżowe z truskawkami i kruszonką
Top
Bottom