Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Drożdżówki z serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 77696" data-attributes="member: 90"><p>Tak, 1/4 szklanki oleju. </p><p>Jak zwykle mówię, że temp. i czas pieczenia zależy od piekarnika. Ja piekę w 220-250 stopniach (ale nie wiem, czy taka faktycznie jest, bo mam starą kuchenkę i termometr może być zepsuty) pierwsze siedzą w piekarniku dłużej tak ok. pół godziny, druga blacha krócej 15-20 minut. Ja sprawdzam po prostu czy są rumiane, albo patyczkiem, czy jest suchy. Kiedyś spód drożdżówek robił mi się twardy, taki zsuszony a teraz wkładam na spód blaszkę z wodą i drożdżówki nie palą się i spód jest fajnie mięciutki. Może komuś się ta rada też przyda. </p><p>Te bułeczki są bardzo dobre świeże, jak każde drożdżowe, dlatego polecam po ostygnięciu zamrozić resztę której nie zje się od razu i wyciągać sobie w miarę ochoty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 77696, member: 90"] Tak, 1/4 szklanki oleju. Jak zwykle mówię, że temp. i czas pieczenia zależy od piekarnika. Ja piekę w 220-250 stopniach (ale nie wiem, czy taka faktycznie jest, bo mam starą kuchenkę i termometr może być zepsuty) pierwsze siedzą w piekarniku dłużej tak ok. pół godziny, druga blacha krócej 15-20 minut. Ja sprawdzam po prostu czy są rumiane, albo patyczkiem, czy jest suchy. Kiedyś spód drożdżówek robił mi się twardy, taki zsuszony a teraz wkładam na spód blaszkę z wodą i drożdżówki nie palą się i spód jest fajnie mięciutki. Może komuś się ta rada też przyda. Te bułeczki są bardzo dobre świeże, jak każde drożdżowe, dlatego polecam po ostygnięciu zamrozić resztę której nie zje się od razu i wyciągać sobie w miarę ochoty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Drożdżówki z serem
Top
Bottom