- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Przepis na tę sałatkę znalazłam na blogu Ireny i Andrzeja i naprawdę polecam
Duńska sałatka ze szparagów i kurczaka
70 g serka kremowego (dobre też z jogurtem i jogomajo),
2 łyżki mleka,
2 ugotowane pałki z kurczaka,
10 g blanszowanych migdałów,
1 słoik (200 g) szparagów,
sól i pieprz.
Serek wymieszać z mlekiem (lub jogurt z jogomajo-też dobre, zrobiłam obie wersje). Wrzucić kawałki kurczaka i pokrojone szparagi. Migdały zblanszować, obrać ze skórki i uprażyć. Dodać do kurczaka i serka, doprawić i wymieszać. Mozna zostawić kilka kawałków szparagów i kilka migdałów do dekoracji.

Duńska sałatka ze szparagów i kurczaka
70 g serka kremowego (dobre też z jogurtem i jogomajo),
2 łyżki mleka,
2 ugotowane pałki z kurczaka,
10 g blanszowanych migdałów,
1 słoik (200 g) szparagów,
sól i pieprz.
Serek wymieszać z mlekiem (lub jogurt z jogomajo-też dobre, zrobiłam obie wersje). Wrzucić kawałki kurczaka i pokrojone szparagi. Migdały zblanszować, obrać ze skórki i uprażyć. Dodać do kurczaka i serka, doprawić i wymieszać. Mozna zostawić kilka kawałków szparagów i kilka migdałów do dekoracji.