Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Duszona biała kapusta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="weerka" data-source="post: 935133" data-attributes="member: 15547"><p>przepis z ksiazki Kuchnia Francuska w przekladzie Marii Dubielak</p><p></p><p>1 glowka bialaj kapusty (u mnie poł duzej2 cebule</p><p>50 g masla</p><p>1 kieliszek bialego wina (u mnie ok 100 ml) </p><p>kilka łyzek smietany (dalam 3)</p><p>sol </p><p>pieprz</p><p>tymianek (u mnie suszony mniej wiecej mala łyzeczka)</p><p></p><p>1Kapustę po odcięciu głąba poszatkować i sparzyć.</p><p>2.W garnku rozgrzać masło przesmażyć kapustę,dodac tymianek oraz pieprz i sol-do smaku.</p><p>3.Zalac białym winem i wodą (dałam ok poł szklanki) i gotowac 30-40 minut.</p><p>4.Przed podaniem kapustę połaczyc ze smietaną.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="weerka, post: 935133, member: 15547"] przepis z ksiazki Kuchnia Francuska w przekladzie Marii Dubielak 1 glowka bialaj kapusty (u mnie poł duzej2 cebule 50 g masla 1 kieliszek bialego wina (u mnie ok 100 ml) kilka łyzek smietany (dalam 3) sol pieprz tymianek (u mnie suszony mniej wiecej mala łyzeczka) 1Kapustę po odcięciu głąba poszatkować i sparzyć. 2.W garnku rozgrzać masło przesmażyć kapustę,dodac tymianek oraz pieprz i sol-do smaku. 3.Zalac białym winem i wodą (dałam ok poł szklanki) i gotowac 30-40 minut. 4.Przed podaniem kapustę połaczyc ze smietaną. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Duszona biała kapusta
Top
Bottom