Duszona pekinka z selerem i kasztanami

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Przepis pochodzi z jednego z magazynow BBC Good Food gdzie Ramsay ma swoja kolumne gdzie co miesiac krok po kroku uczy przyrzadzania jakiejs nowej potrawy. Tym razem byla smazona piers z kaczki plus taki wlasnie dodatek warzywny, ktory bardzo nam smakowal. W nawiasach podalam moje male zmiany.

Skladniki:

1/2 selera (dalam caly) pokrojonego w mala kostke
85g wedzonego bekonu
1 lyzeczka tymianku (dalam listki z polowy peczka swiezego tymianku i wedlug mnie wcale to nie bylo za duzo ale ja uwielbiam tymianek
lecker.gif
)
1/2 kapusty pekinskiej poszatkowanej
100g gotowanych kasztanow (dalam wiecej pewnie kolo 200g) pokrojonych
50ml kremowki

1. W garnku rozgrzac maslo (oryginalnie troche tluszczu wytopionego z kaczki). Wrzucic bekon i seler i podsmazyc ok 5 min
2. Dodac tymianek i kapuste
3. Gdy kapusta zacznie "wiednac" dodac 100ml wody i gotowac na malym ogniu kolejne 5 min tak zeby woda odparowala
4. Dodac kasztany i smietane i jeszcze chwile podgotowac tak by sie podgrzaly

plim.jpg
 

Załączniki

  • plim.jpg
    plim.jpg
    142.2 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy