- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Przepis pochodzi z jednego z magazynow BBC Good Food gdzie Ramsay ma swoja kolumne gdzie co miesiac krok po kroku uczy przyrzadzania jakiejs nowej potrawy. Tym razem byla smazona piers z kaczki plus taki wlasnie dodatek warzywny, ktory bardzo nam smakowal. W nawiasach podalam moje male zmiany.
Skladniki:
1/2 selera (dalam caly) pokrojonego w mala kostke
85g wedzonego bekonu
1 lyzeczka tymianku (dalam listki z polowy peczka swiezego tymianku i wedlug mnie wcale to nie bylo za duzo ale ja uwielbiam tymianek
)
1/2 kapusty pekinskiej poszatkowanej
100g gotowanych kasztanow (dalam wiecej pewnie kolo 200g) pokrojonych
50ml kremowki
1. W garnku rozgrzac maslo (oryginalnie troche tluszczu wytopionego z kaczki). Wrzucic bekon i seler i podsmazyc ok 5 min
2. Dodac tymianek i kapuste
3. Gdy kapusta zacznie "wiednac" dodac 100ml wody i gotowac na malym ogniu kolejne 5 min tak zeby woda odparowala
4. Dodac kasztany i smietane i jeszcze chwile podgotowac tak by sie podgrzaly
Skladniki:
1/2 selera (dalam caly) pokrojonego w mala kostke
85g wedzonego bekonu
1 lyzeczka tymianku (dalam listki z polowy peczka swiezego tymianku i wedlug mnie wcale to nie bylo za duzo ale ja uwielbiam tymianek

1/2 kapusty pekinskiej poszatkowanej
100g gotowanych kasztanow (dalam wiecej pewnie kolo 200g) pokrojonych
50ml kremowki
1. W garnku rozgrzac maslo (oryginalnie troche tluszczu wytopionego z kaczki). Wrzucic bekon i seler i podsmazyc ok 5 min
2. Dodac tymianek i kapuste
3. Gdy kapusta zacznie "wiednac" dodac 100ml wody i gotowac na malym ogniu kolejne 5 min tak zeby woda odparowala
4. Dodac kasztany i smietane i jeszcze chwile podgotowac tak by sie podgrzaly
