Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Duszone ogórki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1649630" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Duszone ogórki</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]98123[/ATTACH]</p><p></p><p> - 600 g ogórków</p><p>- &#189; czerwonej i żółtej papryki </p><p>- 2 małe cebule</p><p>- 30 g masła</p><p>- 1 łyżka soku z cytryny </p><p>- starta skórka z cytryny</p><p>- szczypta cukru</p><p>- sól, pieprz do smaku</p><p>- 1 łyżeczka bulionu warzywnego w proszku</p><p>- 125 ml kwaśnej lub słodkiej śmietany do smaku</p><p>- natka pietruszki, koperek do smaku</p><p></p><p>1.Ogórki obieramy, przekrawamy na połowę i wyjmujemy ziarna. Kroimy w 5 mm półkrążki.</p><p>2.Paprykę kroimy w podobnej grubości kawałki, a cebulę w cieniutkie półkrążki. Pietruszkę i koperek siekamy drobno.</p><p>3.Na maśle smażymy cebulę, dodajemy ogórki i paprykę. Solimy i pieprzymy. Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy wszystko przez 8 do 10 minut.</p><p>4.Dodajemy sok i skórkę z cytryny, cukier, bulion warzywny oraz śmietanę. Wszystko mieszamy.</p><p></p><p>5. Na koniec posypujemy ziołami.</p><p></p><p>Ps1 Podajemy na przykład z mielonymi, albo już, jako większa porcja – solo.</p><p>Ps2 Zamiast papryki można użyć marchwi, ale ją trzeba odpowiednio szybko podsmażyć</p><p>Ps3 Przepis pochodzi z</p><p></p><p><a href="https://www.youtube.com/watch?v=0ILjCs4O1Yg" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=0ILjCs4O1Yg</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1649630, member: 140"] [SIZE=14][B]Duszone ogórki[/B][/SIZE] [ATTACH=full]98123[/ATTACH] - 600 g ogórków - ½ czerwonej i żółtej papryki - 2 małe cebule - 30 g masła - 1 łyżka soku z cytryny - starta skórka z cytryny - szczypta cukru - sól, pieprz do smaku - 1 łyżeczka bulionu warzywnego w proszku - 125 ml kwaśnej lub słodkiej śmietany do smaku - natka pietruszki, koperek do smaku 1.Ogórki obieramy, przekrawamy na połowę i wyjmujemy ziarna. Kroimy w 5 mm półkrążki. 2.Paprykę kroimy w podobnej grubości kawałki, a cebulę w cieniutkie półkrążki. Pietruszkę i koperek siekamy drobno. 3.Na maśle smażymy cebulę, dodajemy ogórki i paprykę. Solimy i pieprzymy. Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy wszystko przez 8 do 10 minut. 4.Dodajemy sok i skórkę z cytryny, cukier, bulion warzywny oraz śmietanę. Wszystko mieszamy. 5. Na koniec posypujemy ziołami. Ps1 Podajemy na przykład z mielonymi, albo już, jako większa porcja – solo. Ps2 Zamiast papryki można użyć marchwi, ale ją trzeba odpowiednio szybko podsmażyć Ps3 Przepis pochodzi z [URL="https://www.youtube.com/watch?v=0ILjCs4O1Yg"]https://www.youtube.com/watch?v=0ILjCs4O1Yg[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Duszone ogórki
Top
Bottom