Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Duszone ośmiornice w czerwonym winie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 252753" data-attributes="member: 29"><p>składniki</p><p>1 kg mlodych ośmiornic,</p><p>180 g marynowanych cebulek,</p><p>100 ml wytrwanego czerwonego wina,</p><p>80 ml czerwonego octu winnego,</p><p>2 czerwone cebule,</p><p>1/2 małego opakowania koncentratu pomidorowego,</p><p>woda,</p><p>liść laurowy,</p><p>oregano 1 łyżka,</p><p>tluczony czarny pieprz do smaku,</p><p>1/2 limonki lub cytryny,</p><p>oliwa 2 łyżki,</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Oczyścić ośmiornice, pokroić na kawałki.</p><p>Wrzucić do szybkowara i dusić bez zamykania we własnym sosie aż do odparowania.</p><p>Gdy odparują wlać oliwę, wsypac cebulki i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, przysmażyć. Dodacćwino, przecier, ocet i wodę, wrzucić przyprawy. Zamknąć szybkowar dusić 45-60 minut (im większe ośmiornice tym dłużej).</p><p>Otworzyć spróbować. Gdy są zbyt kwaśne dodać szczyptę cukru. Gdy twarde dodusić.</p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 252753, member: 29"] składniki 1 kg mlodych ośmiornic, 180 g marynowanych cebulek, 100 ml wytrwanego czerwonego wina, 80 ml czerwonego octu winnego, 2 czerwone cebule, 1/2 małego opakowania koncentratu pomidorowego, woda, liść laurowy, oregano 1 łyżka, tluczony czarny pieprz do smaku, 1/2 limonki lub cytryny, oliwa 2 łyżki, sposób przygotowania Oczyścić ośmiornice, pokroić na kawałki. Wrzucić do szybkowara i dusić bez zamykania we własnym sosie aż do odparowania. Gdy odparują wlać oliwę, wsypac cebulki i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, przysmażyć. Dodacćwino, przecier, ocet i wodę, wrzucić przyprawy. Zamknąć szybkowar dusić 45-60 minut (im większe ośmiornice tym dłużej). Otworzyć spróbować. Gdy są zbyt kwaśne dodać szczyptę cukru. Gdy twarde dodusić. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Duszone ośmiornice w czerwonym winie*
Top
Bottom