- Lis 28, 2005
- 3,760
- 0
- 0
Duszone Warzywa
Skladniki:
3 male dlugie baklazany
2 kawalki kalafiora
2 czerwone papryki
6 "paluszkow" okry
1 kielbasa wegetarianska (moze byc zwykla dla "miesozercow", tofu, tofu wedzone, itp.)
1-2 lyzki sosu sojowego
1-2 lyzki oleju
1 lyzeczka czosnku w proszku
1-2 filizanki wina (u mnie Chardonnay)
1 lyzka pasty ostro-kwasnej
Pokroic wszystkie warzywa. Wlac olej do kazany zeliwnej (jak ja
), czy co tam lubicie. Wrzucic warzywa. Dodac przyprawy, wlac wino, przykryc. Dusic az do miekkosci kalafiora - ok. 15 - 20 min. Podawac z czym dusza zapragnie
makaron, ryz, kasza, czy nawet w ptysiach, jak sie Paula dzisiaj wypytywala.

Skladniki:

3 male dlugie baklazany
2 kawalki kalafiora
2 czerwone papryki
6 "paluszkow" okry
1 kielbasa wegetarianska (moze byc zwykla dla "miesozercow", tofu, tofu wedzone, itp.)
1-2 lyzki sosu sojowego
1-2 lyzki oleju
1 lyzeczka czosnku w proszku
1-2 filizanki wina (u mnie Chardonnay)
1 lyzka pasty ostro-kwasnej

Pokroic wszystkie warzywa. Wlac olej do kazany zeliwnej (jak ja


