Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Duszonka słoikowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="franuś" data-source="post: 1516590" data-attributes="member: 32587"><p>Ja mięso mielę chude na większych oczkach a tłuste na drobnych oczkach. Sól peklująca daje ładny kolor ale nie należy z nią przesadzać. Można włożyć część mięsa pokrojonego w kostkę i do tego mielone żeby to razem związało. Trzeba to dobrze ręcznie wyrobić ok.15minut, dobrze jest zostawić mielonkę surową w słoiku w chłodnym miejscu żeby przepeklowała i pasteryzować w następnym dniu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="franuś, post: 1516590, member: 32587"] Ja mięso mielę chude na większych oczkach a tłuste na drobnych oczkach. Sól peklująca daje ładny kolor ale nie należy z nią przesadzać. Można włożyć część mięsa pokrojonego w kostkę i do tego mielone żeby to razem związało. Trzeba to dobrze ręcznie wyrobić ok.15minut, dobrze jest zostawić mielonkę surową w słoiku w chłodnym miejscu żeby przepeklowała i pasteryzować w następnym dniu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Duszonka słoikowa*
Top
Bottom