Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Duszonka słoikowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 1693548" data-attributes="member: 131"><p>Ja do tej partii na surowo - z myślą o mającej powstać galaretce - okroiłam golonkę od kości, zostawiając tam skórę i część przylegającego do kości mięsa. Lepsze z golonki dorzuciłam do łopatki i na balkon. Kość i skórę ugotowałam. Mam zatem z tego około szklanki płynnej jeszcze galaretki, którą dodam to tego co w misce na balkonie. Te kombinacje po to, aby uniknąć skóry z golonki w słoikach. A tę skórę i resztki mięsa przy kości zjadł mój, z chrzanem i ze smakiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 1693548, member: 131"] Ja do tej partii na surowo - z myślą o mającej powstać galaretce - okroiłam golonkę od kości, zostawiając tam skórę i część przylegającego do kości mięsa. Lepsze z golonki dorzuciłam do łopatki i na balkon. Kość i skórę ugotowałam. Mam zatem z tego około szklanki płynnej jeszcze galaretki, którą dodam to tego co w misce na balkonie. Te kombinacje po to, aby uniknąć skóry z golonki w słoikach. A tę skórę i resztki mięsa przy kości zjadł mój, z chrzanem i ze smakiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Duszonka słoikowa*
Top
Bottom