Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Dynia pieczona
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 602352" data-attributes="member: 1080"><p><u><strong>Dynia pieczona</strong></u></p><p></p><p>ok. 60 dag żółtej dyni melonowej</p><p>2-3 duże ząbki czosnku</p><p>sos sojowy</p><p>ok. 1 płaskiej łyżeczki słodkiej papryki</p><p>olej</p><p></p><p>Czosnek wycisnąć do kubka, dodać kilka łyżek oleju, wymieszać i odstawić. Dynię obrać, pokroić na słupki (ok. 1x1x10 cm). Włożyć do szerokiego naczynia żaroodpornego, posypać słodką papryką, wyłożyć na kawałki dyni czosnek z olejem. Wymieszać, skropić obficie sosem sojowym, dodać 2 łyżki wrzątku. Przykryć i wstawić do bardzo mocno nagrzanego piekarnika. Po ok. 20 min wyjąć, dynię ze spodu przełożyć na wierzch, polać powstałym sosem, przykryć i wstawić ponownie do piekarnika. Dynia piecze się ok. 40 min.</p><p>Można zapiekać również pomarańczową dynię, ale jest twardsza i dłużej się piecze (ok. 1 godz). Można piec ją również z ulubionymi przyprawami, np. oregano.</p><p>Doskonałe warzywo do obiadu. Możne z niej zrobić pyszną pastę do pieczywa rozgniatając widelcem wystudzoną dynię.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 602352, member: 1080"] [U][B]Dynia pieczona[/B][/U] ok. 60 dag żółtej dyni melonowej 2-3 duże ząbki czosnku sos sojowy ok. 1 płaskiej łyżeczki słodkiej papryki olej Czosnek wycisnąć do kubka, dodać kilka łyżek oleju, wymieszać i odstawić. Dynię obrać, pokroić na słupki (ok. 1x1x10 cm). Włożyć do szerokiego naczynia żaroodpornego, posypać słodką papryką, wyłożyć na kawałki dyni czosnek z olejem. Wymieszać, skropić obficie sosem sojowym, dodać 2 łyżki wrzątku. Przykryć i wstawić do bardzo mocno nagrzanego piekarnika. Po ok. 20 min wyjąć, dynię ze spodu przełożyć na wierzch, polać powstałym sosem, przykryć i wstawić ponownie do piekarnika. Dynia piecze się ok. 40 min. Można zapiekać również pomarańczową dynię, ale jest twardsza i dłużej się piecze (ok. 1 godz). Można piec ją również z ulubionymi przyprawami, np. oregano. Doskonałe warzywo do obiadu. Możne z niej zrobić pyszną pastę do pieczywa rozgniatając widelcem wystudzoną dynię. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Dynia pieczona
Top
Bottom