- Sie 19, 2007
- 16,197
- 1
- 0
Żurawiny są drogie okropnie ale jakie dobre i zdrowe. Można zrobić pyszny przecier z dynią , bardzo go polecam
1 kg dyni
minimum 25 dkg żurawin
cukier do smaku
Dynię pokroić w równej wielkości kostkę, sparzyć wrzątkiem aby zmiękła ale się nie rozpadła. Ułożyć ją w słoikach. Żurawiny po umyciu zagotować z małą ilością wody, przetrzeć lub zmiksować, posłodzić do smaku. Gorącym przecierem napełniać słoiki z dynią i pasteryzować 20 min.
1 kg dyni
minimum 25 dkg żurawin
cukier do smaku
Dynię pokroić w równej wielkości kostkę, sparzyć wrzątkiem aby zmiękła ale się nie rozpadła. Ułożyć ją w słoikach. Żurawiny po umyciu zagotować z małą ilością wody, przetrzeć lub zmiksować, posłodzić do smaku. Gorącym przecierem napełniać słoiki z dynią i pasteryzować 20 min.