Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Dynia ze szpinakiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1362007" data-attributes="member: 5092"><p><strong>Dynia ze szpinakiem</strong> <a href="http://kuchnia-polska.net/dynia-ze-szpinakiem,197" target="_blank">http://kuchnia-polska.net/dynia-ze-szpinakiem,197</a></p><p></p><p>1 kg dyni, 50 dag szpinaku, 6 dag masła, sól i pieprz do smaku.</p><p></p><p>Oczyścić szpinak z szypułek, umyć w dużej ilości wody, oczyścić dynię i pokroić. Włożyć warzywa do szybkowaru, wlać 1 szklankę wody, wsypać łyżeczkę płaską soli. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zawartość jego zmiksować, dodać masło i wymieszać. Podawać ze świeżo zrobionymi grzankami z bułki pokrojonej w kostkę i przysmażonej na dobrym oleju.</p><p></p><p>Szpinak miałam mrożony, poza tym na koniec przyprawiłam potrawę czosnkiem i gałką muszkatołową, dałam też sporo pieprzu. Dzisiaj na obiad był makaron z tym sosem, ale to spokojnie może być kremzupa, np. z grzankami lub groszkiem ptysiowym.</p><p>To jest dobra propozycja dla tych, co nie mogą jeść sera i śmietany.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1362007, member: 5092"] [B]Dynia ze szpinakiem[/B] [URL="http://kuchnia-polska.net/dynia-ze-szpinakiem,197"]http://kuchnia-polska.net/dynia-ze-szpinakiem,197[/URL] 1 kg dyni, 50 dag szpinaku, 6 dag masła, sól i pieprz do smaku. Oczyścić szpinak z szypułek, umyć w dużej ilości wody, oczyścić dynię i pokroić. Włożyć warzywa do szybkowaru, wlać 1 szklankę wody, wsypać łyżeczkę płaską soli. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zawartość jego zmiksować, dodać masło i wymieszać. Podawać ze świeżo zrobionymi grzankami z bułki pokrojonej w kostkę i przysmażonej na dobrym oleju. Szpinak miałam mrożony, poza tym na koniec przyprawiłam potrawę czosnkiem i gałką muszkatołową, dałam też sporo pieprzu. Dzisiaj na obiad był makaron z tym sosem, ale to spokojnie może być kremzupa, np. z grzankami lub groszkiem ptysiowym. To jest dobra propozycja dla tych, co nie mogą jeść sera i śmietany. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Dynia ze szpinakiem
Top
Bottom