Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Dyniowa krajanka z rodzynkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1545919" data-attributes="member: 1024"><p>Wyciągam, bo mam ochotę upiec. Tylko zmniejszę ilość cukru i dam mąkę orkiszową.</p><p></p><p>EDIT:</p><p>Dynię (butternut) obrałam, pokroiłam w plastry, upiekłam w piekarniku i zmiksowałam.</p><p>Dodałam do niej zmielone przyprawy (cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie, kardamon, imbir, goździki), jajka, szklankę trzcinowego cukru, 2 łyżki miodu i olej. </p><p>Szklankę mąki orkiszowej 750 i szklankę drobno mielonej orkiszowej razowej wymieszałam z solą, proszkiem i sodą i dodałam do &quot;mokrych&quot; składników.</p><p>Za to zapomniałam wsypać rodzynki....</p><p></p><p>EDIT2:</p><p>Na szczęście mimo to wyszło świetne. Pulchne, lekko wilgotne, aromatyczne, pyszne, piernikowe. Chciałam, by było wyższe, niż tradycyjna krajanka, bo nie planowałam polewy, więc wzięłam mniejszą formę (24X24) i w związku z tym piekłam dłużej (ok 35 min.). Szczerze polecam.</p><p></p><p>[ATTACH=full]90741[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1545919, member: 1024"] Wyciągam, bo mam ochotę upiec. Tylko zmniejszę ilość cukru i dam mąkę orkiszową. EDIT: Dynię (butternut) obrałam, pokroiłam w plastry, upiekłam w piekarniku i zmiksowałam. Dodałam do niej zmielone przyprawy (cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie, kardamon, imbir, goździki), jajka, szklankę trzcinowego cukru, 2 łyżki miodu i olej. Szklankę mąki orkiszowej 750 i szklankę drobno mielonej orkiszowej razowej wymieszałam z solą, proszkiem i sodą i dodałam do "mokrych" składników. Za to zapomniałam wsypać rodzynki.... EDIT2: Na szczęście mimo to wyszło świetne. Pulchne, lekko wilgotne, aromatyczne, pyszne, piernikowe. Chciałam, by było wyższe, niż tradycyjna krajanka, bo nie planowałam polewy, więc wzięłam mniejszą formę (24X24) i w związku z tym piekłam dłużej (ok 35 min.). Szczerze polecam. [ATTACH=full]90741[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Dyniowa krajanka z rodzynkami
Bottom