Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Dyniowa zupka- pycha
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wielgasia" data-source="post: 950764" data-attributes="member: 19640"><p>900 g dyni obranej ze skóry i bez nasion i miąższu</p><p>oliwa z oliwek do smażenia</p><p>1 por ( biała część)</p><p>1 ząbek czosnku ( duży albo 2 małe)</p><p>1 łyżeczka mielonego kminku</p><p>1 łyżeczka zmielonego imbiru</p><p>900 ml wywaru z kurczaka ( ale może to być również kostka rosołowa na szybko albo wywar z warzyw)</p><p>sól, pieprz, </p><p>Na patelni obsmażyć czosnek i pora aż zmięknie, dodać imbir i kminek. Smażyć mieszając przez kolejną minutę. Do garnka z wywarem włożyć pokrojoną w plasterki dynię, doprowadzic do wrzenia i gotować na małym ogniu 30 min. aż dynia będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki zmiksować.Można podawać z grzankami i natką.</p><p></p><p>polecam bo dynia to wspaniałe zródło beta karotenu ( przerabiany w naszym organizmie na wit A, która jest przecież tak ważna dla prawidłowego funkcjonowania naszego ukł. nerwowego, pokarmowego i ogólnie powoduje że piękniejemy, wygładza nam się skóra, zmarszczki) oraz zawiera pektyny, które np. likwidują stany zapalne jelit, no i wogole same plusy z jedzenia dyni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wielgasia, post: 950764, member: 19640"] 900 g dyni obranej ze skóry i bez nasion i miąższu oliwa z oliwek do smażenia 1 por ( biała część) 1 ząbek czosnku ( duży albo 2 małe) 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka zmielonego imbiru 900 ml wywaru z kurczaka ( ale może to być również kostka rosołowa na szybko albo wywar z warzyw) sól, pieprz, Na patelni obsmażyć czosnek i pora aż zmięknie, dodać imbir i kminek. Smażyć mieszając przez kolejną minutę. Do garnka z wywarem włożyć pokrojoną w plasterki dynię, doprowadzic do wrzenia i gotować na małym ogniu 30 min. aż dynia będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki zmiksować.Można podawać z grzankami i natką. polecam bo dynia to wspaniałe zródło beta karotenu ( przerabiany w naszym organizmie na wit A, która jest przecież tak ważna dla prawidłowego funkcjonowania naszego ukł. nerwowego, pokarmowego i ogólnie powoduje że piękniejemy, wygładza nam się skóra, zmarszczki) oraz zawiera pektyny, które np. likwidują stany zapalne jelit, no i wogole same plusy z jedzenia dyni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Dyniowa zupka- pycha
Top
Bottom