Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem agrestowo-czereśniowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nutinka" data-source="post: 143576" data-attributes="member: 108"><p>Dżem agrestowo-czereśniowy</p><p></p><p>Kto nie lubi prawdziwego domowego dżemu? Proponuję taki, w którym słodycz czereśni zrównoważona jest kwaskowatością agrestu.</p><p></p><p>50 dag wydrylowanych czereśni</p><p>25 dag zielonego, nie całkiem dojrzałego agrestu</p><p>25 dag cukru </p><p></p><p>Owoce umyć. Czereśnie wydrylować, z agrestu odciąć szypułki i resztki kielichów.</p><p>Agrest zmiksować, wymieszać z cukrem, zagotować. Wrzucić czereśnie i smażyć, aż dżem zgęstnieje i zrobi się szklisty. Można smażenie rozłożyć na dwa razy: odstawić po częściowym usmażeniu, przestudzić i ponownie smażyć. </p><p>Gorący dżem włożyć do wyparzonych słoików, pasteryzować 20 minut.</p><p></p><p>Wychodzą 3 nieduże słoiki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutinka, post: 143576, member: 108"] Dżem agrestowo-czereśniowy Kto nie lubi prawdziwego domowego dżemu? Proponuję taki, w którym słodycz czereśni zrównoważona jest kwaskowatością agrestu. 50 dag wydrylowanych czereśni 25 dag zielonego, nie całkiem dojrzałego agrestu 25 dag cukru Owoce umyć. Czereśnie wydrylować, z agrestu odciąć szypułki i resztki kielichów. Agrest zmiksować, wymieszać z cukrem, zagotować. Wrzucić czereśnie i smażyć, aż dżem zgęstnieje i zrobi się szklisty. Można smażenie rozłożyć na dwa razy: odstawić po częściowym usmażeniu, przestudzić i ponownie smażyć. Gorący dżem włożyć do wyparzonych słoików, pasteryzować 20 minut. Wychodzą 3 nieduże słoiki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem agrestowo-czereśniowy
Top
Bottom