Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem ananasowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1290914" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]73300[/ATTACH]</p><p></p><p>1 puszka ananasów w lekkim syropie (waga puszki 565 g)</p><p>200 ml wody</p><p>100 g cukru</p><p>1 opakowanie cukru waniliowego - 16 g</p><p>cukier żelujący</p><p></p><p>Ananasy odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Zalewę wlać do garnka (u mnie było jej 200 ml), dodać pokrojowego ananasa, wodę, cukier i cukier waniliowy. Ilość cukru możemy regulować w zależności od naszych upodobań. Następnie dodajemy zgodną z zaleceniami na opakowaniu ilość cukru żelującego. Ja użyłam cukru żelującego 3:1. Gotować wg. zaleceń producenta cukru żelującego. </p><p></p><p>Dżem przełożyć do wyparzonych słoików, które natychmiast zamykać. Studzić postawione na zakrętkach. Z tej ilości wychodzą 2 słoiczki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1290914, member: 2721"] [ATTACH=full]73300[/ATTACH] 1 puszka ananasów w lekkim syropie (waga puszki 565 g) 200 ml wody 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego - 16 g cukier żelujący Ananasy odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Zalewę wlać do garnka (u mnie było jej 200 ml), dodać pokrojowego ananasa, wodę, cukier i cukier waniliowy. Ilość cukru możemy regulować w zależności od naszych upodobań. Następnie dodajemy zgodną z zaleceniami na opakowaniu ilość cukru żelującego. Ja użyłam cukru żelującego 3:1. Gotować wg. zaleceń producenta cukru żelującego. Dżem przełożyć do wyparzonych słoików, które natychmiast zamykać. Studzić postawione na zakrętkach. Z tej ilości wychodzą 2 słoiczki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem ananasowy
Top
Bottom