Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
dżem bananowo cytrynowy z imbirem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 60296" data-attributes="member: 160"><p>wg GW.</p><p>Pół kilo bananow (ważonych po ściągnięciu skorki), </p><p>4 limonki, </p><p>2 cm korzenia świeżego imbiru , </p><p>pół kilo cukru zeluajcego 1:1. </p><p>1-2 łyżki alkoholu</p><p></p><p>Pokroic banany w palstry. Limonki wyszorowac. </p><p>Jedną limonke wycisnąć i sok wlać do bananów. Wymieszać. </p><p>Pozostałe limonki pokroić w b. cienkie plastry (im cieńsze tym lepiej) ze skórką (jak kroiłam na półplastry - </p><p>wygodniej się potem jadło). Obrać imbir, pokroić. Razem wymieszać, dodać cukier i conajmniej na 1 h odstawić. </p><p>Potem postępować wg procedury podanej na opakowaniu cukru żelującego . </p><p>Jak się zagotuje dodać alkohol, najlepiej jakąś wódkę ziołową (ponieważ przepis nie precyzował jaką testowałam </p><p>Becherovkę i gin Gordon's, czy jakoś tak, w każdym razie amerykański - oba alkohole sprawdzały się rewelacyjnie).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 60296, member: 160"] wg GW. Pół kilo bananow (ważonych po ściągnięciu skorki), 4 limonki, 2 cm korzenia świeżego imbiru , pół kilo cukru zeluajcego 1:1. 1-2 łyżki alkoholu Pokroic banany w palstry. Limonki wyszorowac. Jedną limonke wycisnąć i sok wlać do bananów. Wymieszać. Pozostałe limonki pokroić w b. cienkie plastry (im cieńsze tym lepiej) ze skórką (jak kroiłam na półplastry - wygodniej się potem jadło). Obrać imbir, pokroić. Razem wymieszać, dodać cukier i conajmniej na 1 h odstawić. Potem postępować wg procedury podanej na opakowaniu cukru żelującego . Jak się zagotuje dodać alkohol, najlepiej jakąś wódkę ziołową (ponieważ przepis nie precyzował jaką testowałam Becherovkę i gin Gordon's, czy jakoś tak, w każdym razie amerykański - oba alkohole sprawdzały się rewelacyjnie). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
dżem bananowo cytrynowy z imbirem
Top
Bottom