Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem jabłkowo - bananowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 895565" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">Przepis na ten pyszny dżem o wspaniałym bananowym smaku i aromacie pochodzi z blogu <em><a href="http://apparecchiamo.blogspot.com/2009/09/dzem-jabkowy-w-trzech-odsonach.html" target="_blank">Apparecchiamo? </a></em>.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]45599[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p> 1 kg jabłek</p><p>1 kg bananów</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>25-40 dkg cukru</p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę Przełożyć do garnka, skropić sokiem z cytryny i zasypać 20 dkg cukru. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Zalać odrobiną wody i gotować na małym ogniu, aż jabłka zmiękną.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Dodać pokrojone na plasterki banany i doprawić cukrem do smaku. Gotować, aż dżem osiągnie odpowiednią gęstość. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Dżem przełożyć do wyparzonych słoików i dokładnie zamknąć. Pasteryzować 5 minut. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 895565, member: 2721"] [SIZE=10]Przepis na ten pyszny dżem o wspaniałym bananowym smaku i aromacie pochodzi z blogu [I][URL="http://apparecchiamo.blogspot.com/2009/09/dzem-jabkowy-w-trzech-odsonach.html"]Apparecchiamo? [/URL][/I]. [ATTACH=full]45599[/ATTACH] [/SIZE] 1 kg jabłek 1 kg bananów sok z 1 cytryny 25-40 dkg cukru [SIZE=12] Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę Przełożyć do garnka, skropić sokiem z cytryny i zasypać 20 dkg cukru. Zalać odrobiną wody i gotować na małym ogniu, aż jabłka zmiękną. Dodać pokrojone na plasterki banany i doprawić cukrem do smaku. Gotować, aż dżem osiągnie odpowiednią gęstość. Dżem przełożyć do wyparzonych słoików i dokładnie zamknąć. Pasteryzować 5 minut. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem jabłkowo - bananowy
Top
Bottom