Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Dzidziuś
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 1021174" data-attributes="member: 16552"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p> ciasto:</p><p>-5 kisieli bez cukru (najlepiej wyglądają czerwone)</p><p>-4 jajka</p><p>-1 szklanka cukru</p><p>-1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1 cukier waniliowy</p><p></p><p> krem:</p><p>-1 łyżka mąki pszennej</p><p>-1i 1/2 łyzki mąki ziemniaczanej</p><p>-1 i 1/2 szklanki mleka</p><p>-1 szklanka cukru pudru</p><p>-1 cukier waniliowy</p><p>-1 masło( 250g)</p><p></p><p>Spopsób przygotowania:</p><p>Ciasto: jajka ubić z cukrem, delikatnie, dokładnie połączyć z kisielem i proszkiem do pieczenia, Piec ok. 20-30 minut</p><p>Krem:mąki zmieszać, z mleka i mąki ugotować budyń. Przestudzić. masło utrzeć z cukrem. Do utartego masła po łyżce dodawać przestudzony budyń.</p><p>Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą, odstawić do zastygnięcia. Można polać polewą czekoladową. </p><p></p><p></p><p>Obiecałam przepis już kilka dni temu, niestety ciągły brak czasu.</p><p>nie znalazłam takiego przepisu, może jest ukryty pod inna nazwą. Jezeli tak to proszę o usunięcie wpisu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 1021174, member: 16552"] [B]Składniki:[/B] ciasto: -5 kisieli bez cukru (najlepiej wyglądają czerwone) -4 jajka -1 szklanka cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy krem: -1 łyżka mąki pszennej -1i 1/2 łyzki mąki ziemniaczanej -1 i 1/2 szklanki mleka -1 szklanka cukru pudru -1 cukier waniliowy -1 masło( 250g) Spopsób przygotowania: Ciasto: jajka ubić z cukrem, delikatnie, dokładnie połączyć z kisielem i proszkiem do pieczenia, Piec ok. 20-30 minut Krem:mąki zmieszać, z mleka i mąki ugotować budyń. Przestudzić. masło utrzeć z cukrem. Do utartego masła po łyżce dodawać przestudzony budyń. Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą, odstawić do zastygnięcia. Można polać polewą czekoladową. Obiecałam przepis już kilka dni temu, niestety ciągły brak czasu. nie znalazłam takiego przepisu, może jest ukryty pod inna nazwą. Jezeli tak to proszę o usunięcie wpisu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Dzidziuś
Bottom