Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Egg bajji - indyjskie smażone jajka w cieście *
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1460554" data-attributes="member: 2721"><p><em>Egg bajji to pyszna, łatwa i szybka do przygotowania przekąska. Może też spełniać rolę ciepłej kolacji lub wegetariańskiego obiadu, jeśli podamy ją z ryżem i sałatką. Polecam ten smaczny i ciekawy sposób podania jajek. Jest to też dobry sposób na wykorzystanie mąki z ciecierzycy, której od jakiegoś czasu jestem prawdziwą fanką. Pozwala na stworzenie naprawdę przepysznych potraw o orientalnym smaku. Panierka podczas smażenia nie chłonie oleju. Źródło przepisu: <a href="http://www.mykitchenskills.com/2012/06/egg-bajji.html" target="_blank">My Kitchen Skills.</a></em></p><p><em></em></p><p></p><p>[ATTACH=full]84862[/ATTACH]</p><p></p><p>6 jajek</p><p>1/2 szklanki mąki z ciecierzycy (besan flour, gram flour, chickpea flour) -<em> do nabycia w sklepach ze zdrową żywnością, sklepach typu kuchnie świata, sklepach orientalnych lub przez Internet</em></p><p>2 łyżki mąki ryżowej (nadaje chrupkość)</p><p>1/2 łyżeczki kuminu w ziarnach - można więcej</p><p>1/2 łyżeczki soli (do smaku)</p><p>1/4 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>szczypta chili - do smaku</p><p></p><p>woda</p><p>olej do głębokiego smażenia</p><p></p><p>Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na pół.</p><p></p><p>Mąkę z ciecierzycy mieszamy z mąką ryżową, kuminem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy tyle wody, by powstała gęsta pasta (konsystencja gęstej śmietany).</p><p></p><p>Połówki jajek obtaczamy w przygotowanej panierce i smażymy na oleju z obu stron, na złoto.</p><p></p><p>Podajemy z ulubionym sosem (może być keczup) i np. sałatką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1460554, member: 2721"] [I]Egg bajji to pyszna, łatwa i szybka do przygotowania przekąska. Może też spełniać rolę ciepłej kolacji lub wegetariańskiego obiadu, jeśli podamy ją z ryżem i sałatką. Polecam ten smaczny i ciekawy sposób podania jajek. Jest to też dobry sposób na wykorzystanie mąki z ciecierzycy, której od jakiegoś czasu jestem prawdziwą fanką. Pozwala na stworzenie naprawdę przepysznych potraw o orientalnym smaku. Panierka podczas smażenia nie chłonie oleju. Źródło przepisu: [URL="http://www.mykitchenskills.com/2012/06/egg-bajji.html"]My Kitchen Skills.[/URL] [/I] [ATTACH=full]84862[/ATTACH] 6 jajek 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy (besan flour, gram flour, chickpea flour) -[I] do nabycia w sklepach ze zdrową żywnością, sklepach typu kuchnie świata, sklepach orientalnych lub przez Internet[/I] 2 łyżki mąki ryżowej (nadaje chrupkość) 1/2 łyżeczki kuminu w ziarnach - można więcej 1/2 łyżeczki soli (do smaku) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta chili - do smaku woda olej do głębokiego smażenia Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na pół. Mąkę z ciecierzycy mieszamy z mąką ryżową, kuminem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy tyle wody, by powstała gęsta pasta (konsystencja gęstej śmietany). Połówki jajek obtaczamy w przygotowanej panierce i smażymy na oleju z obu stron, na złoto. Podajemy z ulubionym sosem (może być keczup) i np. sałatką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Egg bajji - indyjskie smażone jajka w cieście *
Top
Bottom