Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Eklery z kremem ptysiowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="terjon" data-source="post: 1110496" data-attributes="member: 4730"><p>Sahmet.Skoro jutro chcesz piec eklery to mam jeszcze takie jeszcze uwagi.Wodę też ważę.Szklanka wody to dla mnie 250gram.</p><p>Po wsypaniu mąki ciasto prażyłam na gazie -ciągle mieszając -około 5 minut.Ciasto przed dodaniem jajek miało 48 stopni.Było takie dosyć ciepłe ale nie gorące.Pierwsze i drugie jajko mieszałam około 10 sekund.Następne około 30 sekund.Po prostu liczyłam w myślach jeden dwa trzy...Ciasto było gęste.Nawet ciężko mi się wyciskało z worka.Jeśli chodzi o piekarnik gazowy to może nagrzej go na maksa ale z chwilą włożenia eklerów zmniejsz od razu temperaturę cofając pokrętło o połowe.Po 15-20 minutach,jeśli będą dosyć zrumienione, zmniejsz jeszcze trochę i tak piecz do końca.W moim piekarniku po wstawieniu ciast zawsze otwieram pokrywę na dole piekarnika żeby jakoś zapanować nad przypalaniem.Powodzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="terjon, post: 1110496, member: 4730"] Sahmet.Skoro jutro chcesz piec eklery to mam jeszcze takie jeszcze uwagi.Wodę też ważę.Szklanka wody to dla mnie 250gram. Po wsypaniu mąki ciasto prażyłam na gazie -ciągle mieszając -około 5 minut.Ciasto przed dodaniem jajek miało 48 stopni.Było takie dosyć ciepłe ale nie gorące.Pierwsze i drugie jajko mieszałam około 10 sekund.Następne około 30 sekund.Po prostu liczyłam w myślach jeden dwa trzy...Ciasto było gęste.Nawet ciężko mi się wyciskało z worka.Jeśli chodzi o piekarnik gazowy to może nagrzej go na maksa ale z chwilą włożenia eklerów zmniejsz od razu temperaturę cofając pokrętło o połowe.Po 15-20 minutach,jeśli będą dosyć zrumienione, zmniejsz jeszcze trochę i tak piecz do końca.W moim piekarniku po wstawieniu ciast zawsze otwieram pokrywę na dole piekarnika żeby jakoś zapanować nad przypalaniem.Powodzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Eklery z kremem ptysiowym
Top
Bottom