Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Elegancka zapiekanka z rybą w roli głównej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Arabeska" data-source="post: 410834" data-attributes="member: 1438"><p>Potrzebne będą:</p><p></p><p><strong><span style="color: #FF6600">4-5 płaskich filetów z ulubionych białych ryb (nie kostki!)</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">7 ziemniaków</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">2 pomidory</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">[mój ulubiony] suszony tymianek lub inne ulubione zioła (mp. mieszanina prowansalskich)</span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">sól, pieprz </span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">oliwa z oliwek </span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF6600">odrobina soku ze świeżej cytryny</span></strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>1. Ziemniaki obieramy ze skóry i kroimy na plasterki, filety skrapiamy sokiem z cytrtny, pomidory również kroimy w plastry (łącznie ze skórką).</p><p></p><p>2. W żaroodpornym naczyniu - najlepiej kwadratowym, układamy (na płasko) na przemian: pasy plasterków ziemników i rybnych filetów. Fantazyjnie przekładamy je plasterkami pomidorów. Całość solimy, posypujemy tymiankiem i świeżo zmielonym pieprzem. Polewamy oliwą z oliwek. </p><p></p><p>3. Zapiekamy w piekarniku pod przykryciem do miękkości ziemniaków.</p><p>Ok 10-15 minut przed końcem zapiekania można zdjąć folię (przykrycie), aby odparować nadmiar wody.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arabeska, post: 410834, member: 1438"] Potrzebne będą: [B][COLOR=#FF6600]4-5 płaskich filetów z ulubionych białych ryb (nie kostki!) 7 ziemniaków 2 pomidory [mój ulubiony] suszony tymianek lub inne ulubione zioła (mp. mieszanina prowansalskich) sól, pieprz oliwa z oliwek odrobina soku ze świeżej cytryny[/COLOR] [/B] 1. Ziemniaki obieramy ze skóry i kroimy na plasterki, filety skrapiamy sokiem z cytrtny, pomidory również kroimy w plastry (łącznie ze skórką). 2. W żaroodpornym naczyniu - najlepiej kwadratowym, układamy (na płasko) na przemian: pasy plasterków ziemników i rybnych filetów. Fantazyjnie przekładamy je plasterkami pomidorów. Całość solimy, posypujemy tymiankiem i świeżo zmielonym pieprzem. Polewamy oliwą z oliwek. 3. Zapiekamy w piekarniku pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Ok 10-15 minut przed końcem zapiekania można zdjąć folię (przykrycie), aby odparować nadmiar wody. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Elegancka zapiekanka z rybą w roli głównej
Top
Bottom