Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Empanadas
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bawareczka" data-source="post: 1103533" data-attributes="member: 23241"><p>Niedawno bralam u dziel w Swiatowym Dniu Modlitwy Kobiet, w tym roku krajem przewodnim bylo Chile. W materialach przygotowawczych dostalysmy troche przepisow i wczoraj wyprobowalam Empanadas. Sa tak proste do zrobienia i pyszne, ze musze sie z Wami podzielic przepisem</p><p></p><p>750g maki,</p><p>50g drozdzy,</p><p>12 lyzek oleju slonecznikowego lub innego,</p><p>400 - 500 ml mleka,</p><p>1-2 lyzeczek soli,</p><p>Kto chce upiec nadziewane na slodko empandas powinien wziasc szczypte soli i 100 g cukru)</p><p>troche zoltka do sklejenia brzegow.</p><p></p><p>Make, drozdze olej i mleko wymieszac (dodac 400 ml mleka i jak bedzie za malo to wtedy dopiero dodac reszte). Ciasto odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia. male kawalki ciasta formowac w kulki i rozwalkowac. Nadziewac podobnie jak pierogi i skleic brzegi za pomoca zoltka. Ja w niektorych zapomnialam o zoltku i tez sie dobrze skleily i w trakcie pieczenia nie rozkleily wiec moim zdaniem cala zabawa z zoltkiem zbyteczna. Peruwianskie empanadas maja ok 10 cm dlugosci lub troche wiecej. Nadziewa sie dowolnie, na polnocnym wybrzezu czesto owocami morza i roznymi rybami w centralnej czesci kraju miesem. </p><p>Ja podsmazylam cebule i dwie papryki, dodalam tunczyka z puszki i pieczarki i bylo pyszne. Na koniec zabraklo mi nadzienia, do pozostalych krazkow wsypalam troche cukru z cynamonem i wlozylam kawalki jablek.</p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bawareczka, post: 1103533, member: 23241"] Niedawno bralam u dziel w Swiatowym Dniu Modlitwy Kobiet, w tym roku krajem przewodnim bylo Chile. W materialach przygotowawczych dostalysmy troche przepisow i wczoraj wyprobowalam Empanadas. Sa tak proste do zrobienia i pyszne, ze musze sie z Wami podzielic przepisem 750g maki, 50g drozdzy, 12 lyzek oleju slonecznikowego lub innego, 400 - 500 ml mleka, 1-2 lyzeczek soli, Kto chce upiec nadziewane na slodko empandas powinien wziasc szczypte soli i 100 g cukru) troche zoltka do sklejenia brzegow. Make, drozdze olej i mleko wymieszac (dodac 400 ml mleka i jak bedzie za malo to wtedy dopiero dodac reszte). Ciasto odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia. male kawalki ciasta formowac w kulki i rozwalkowac. Nadziewac podobnie jak pierogi i skleic brzegi za pomoca zoltka. Ja w niektorych zapomnialam o zoltku i tez sie dobrze skleily i w trakcie pieczenia nie rozkleily wiec moim zdaniem cala zabawa z zoltkiem zbyteczna. Peruwianskie empanadas maja ok 10 cm dlugosci lub troche wiecej. Nadziewa sie dowolnie, na polnocnym wybrzezu czesto owocami morza i roznymi rybami w centralnej czesci kraju miesem. Ja podsmazylam cebule i dwie papryki, dodalam tunczyka z puszki i pieczarki i bylo pyszne. Na koniec zabraklo mi nadzienia, do pozostalych krazkow wsypalam troche cukru z cynamonem i wlozylam kawalki jablek. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Empanadas
Top
Bottom