Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Esencja Perigord Noir
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1425761" data-attributes="member: 692"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>Gotowe ciasto francuskie 1 opakowanie ( mam na myśli cienki płat z marketu, nie luksusowe maślane)</p><p>Ser kozi twarożkowy 100 g .</p><p>Orzechy włoskie ok. 20 g.</p><p>Olej z orzechów włoskich ok. 2 łyżek.</p><p>Wędzona sól ( opcjonalnie)</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Przygotować ser: jeśli jest mało wyrazisty dosolić i ukształtować z twarożku rulonik o średnicy pięciozłotówki.</p><p>Pociąć nitką na plasterki grubości 3-5 mm.</p><p>Przygotować orzechy: drobno posiekać ( koniecznie posiekać, nie zemleć!) i wymieszać z olejem.</p><p>Rozwinąć płat ciasta francuskiego, posmarować wodą i złożyć tak, by powstało ciasto podwójnej grubości. Pociąć na kwadraty lub wyciąć kółka. Wycięte ciasteczka posmarować białkiem lub roztrzepanym jajem. </p><p>Na środek każdego ciasteczka położyć plasterek sera, margines powinien wynosić 5-10 mm.</p><p>Na środek sera wyłożyć niewielką kupkę orzechów zmieszanych z olejem – wielkości ok. 20 gr.</p><p>Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piec około 20 minut.</p><p></p><p>Gotowe można posypać wędzoną solą.</p><p> </p><p>[ATTACH=full]82063[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1425761, member: 692"] [B]Składniki:[/B] Gotowe ciasto francuskie 1 opakowanie ( mam na myśli cienki płat z marketu, nie luksusowe maślane) Ser kozi twarożkowy 100 g . Orzechy włoskie ok. 20 g. Olej z orzechów włoskich ok. 2 łyżek. Wędzona sól ( opcjonalnie) [B]Wykonanie:[/B] Przygotować ser: jeśli jest mało wyrazisty dosolić i ukształtować z twarożku rulonik o średnicy pięciozłotówki. Pociąć nitką na plasterki grubości 3-5 mm. Przygotować orzechy: drobno posiekać ( koniecznie posiekać, nie zemleć!) i wymieszać z olejem. Rozwinąć płat ciasta francuskiego, posmarować wodą i złożyć tak, by powstało ciasto podwójnej grubości. Pociąć na kwadraty lub wyciąć kółka. Wycięte ciasteczka posmarować białkiem lub roztrzepanym jajem. Na środek każdego ciasteczka położyć plasterek sera, margines powinien wynosić 5-10 mm. Na środek sera wyłożyć niewielką kupkę orzechów zmieszanych z olejem – wielkości ok. 20 gr. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piec około 20 minut. Gotowe można posypać wędzoną solą. [ATTACH=full]82063[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Esencja Perigord Noir
Top
Bottom