Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Eskalopki w sosie z maskarpone i zielonego pieprzu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1438872" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Eskalopki w sosie z maskarpone i zielonego pieprzu</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]82997[/ATTACH]</p><p></p><p>400 g mięsa z cielęciny lub z indyka</p><p>30 g masła</p><p>3 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1 łyżka przecieru pomidorowego</p><p>150 g maskarpone</p><p>150 ml białego wytrawnego wina</p><p>1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy</p><p>sól do smaku</p><p>1 łyżeczka mąki</p><p></p><p>1. Mięso kroimy w cienkie plastry. Delikatnie je jeszcze rozklepujemy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy je 2 minuty z obydwu stron. Posypujemy mąką i po chwili wszystko zalewamy winem. Gotujemy do odparowania alkoholu.</p><p>Mięso wykładamy na talerz.</p><p>2. Przecier pomidorowy rozpuszczamy w małej ilości wody, dodajemy do powstałego sosu. Delikatnie dodajemy maskarpone. Ponownie wrzucamy mięso i dusimy 5 minut. Solimy i dodajemy gorącą wodę lub bulion jeżeli sos jest za gęsty. Na koniec dodajemy zielony pieprz. </p><p></p><p>Przepis pochodzi ze strony Zakamarki mojej kuchni <a href="http://znotatnikakrychy.blogspot.de/2011/11/eskalopki-w-sosie-z-maskarpone-i.html#.UZ8SJJyaTYQ" target="_blank">http://znotatnikakrychy.blogspot.de/2011/1...ml#.UZ8SJJyaTYQ</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1438872, member: 140"] [SIZE=14][B]Eskalopki w sosie z maskarpone i zielonego pieprzu[/B][/SIZE] [ATTACH=full]82997[/ATTACH] 400 g mięsa z cielęciny lub z indyka 30 g masła 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przecieru pomidorowego 150 g maskarpone 150 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy sól do smaku 1 łyżeczka mąki 1. Mięso kroimy w cienkie plastry. Delikatnie je jeszcze rozklepujemy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy je 2 minuty z obydwu stron. Posypujemy mąką i po chwili wszystko zalewamy winem. Gotujemy do odparowania alkoholu. Mięso wykładamy na talerz. 2. Przecier pomidorowy rozpuszczamy w małej ilości wody, dodajemy do powstałego sosu. Delikatnie dodajemy maskarpone. Ponownie wrzucamy mięso i dusimy 5 minut. Solimy i dodajemy gorącą wodę lub bulion jeżeli sos jest za gęsty. Na koniec dodajemy zielony pieprz. Przepis pochodzi ze strony Zakamarki mojej kuchni [URL="http://znotatnikakrychy.blogspot.de/2011/11/eskalopki-w-sosie-z-maskarpone-i.html#.UZ8SJJyaTYQ"]http://znotatnikakrychy.blogspot.de/2011/1...ml#.UZ8SJJyaTYQ[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Eskalopki w sosie z maskarpone i zielonego pieprzu
Top
Bottom