- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
szybka w przygotowaniu i pyszna zupka
1/2 szkl. kaszy bulgur
1/2 szkl. czerwonej soczewicy
1 duza cebula
2 lyzki koncentratu pomidorowego
6 szklanek wody
1/2 lyzeczki ostrej papryki w proszku
1/2 lyzeczki miety
sol
kasze bulgur i soczewice wyplukac dobrze na sicie
cebule pokroic w kostke i poddusic na oleju w garnku
dodac kasze, soczewice, koncentrat i sol(pozniej mozna dosolic)
zalac woda i gotowac na malym ogniu az kasza i soczewica zmiekna
na koniec wsypac papryke i miete, doprawic sola
ot i cala filozofia
*smacznego*
1/2 szkl. kaszy bulgur
1/2 szkl. czerwonej soczewicy
1 duza cebula
2 lyzki koncentratu pomidorowego
6 szklanek wody
1/2 lyzeczki ostrej papryki w proszku
1/2 lyzeczki miety
sol
kasze bulgur i soczewice wyplukac dobrze na sicie
cebule pokroic w kostke i poddusic na oleju w garnku
dodac kasze, soczewice, koncentrat i sol(pozniej mozna dosolic)
zalac woda i gotowac na malym ogniu az kasza i soczewica zmiekna
na koniec wsypac papryke i miete, doprawic sola
ot i cala filozofia
