Ezogelin-zupa turecka

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
szybka w przygotowaniu i pyszna zupka

1/2 szkl. kaszy bulgur
1/2 szkl. czerwonej soczewicy
1 duza cebula
2 lyzki koncentratu pomidorowego
6 szklanek wody
1/2 lyzeczki ostrej papryki w proszku
1/2 lyzeczki miety
sol

kasze bulgur i soczewice wyplukac dobrze na sicie
cebule pokroic w kostke i poddusic na oleju w garnku
dodac kasze, soczewice, koncentrat i sol(pozniej mozna dosolic)
zalac woda i gotowac na malym ogniu az kasza i soczewica zmiekna
na koniec wsypac papryke i miete, doprawic sola

ot i cala filozofia ;) *smacznego*

2788.jpg
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
podoba mi sie to-to
icon_smile.gif
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
no wlasnie u nas bylo dzis tylko 16 stopni wiec zupka byla jak znalazl

teraz sobie tez odgrzewam bo wrocilam glodna ze spotkania :mrgreen:
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
jaka to jest kasza bulgur :roll: pojęcia nie mam :roll:
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
to jak gruby kus-kus, tylko troche twardszy, ze trzeba gotowac*mniam*

on jest z pszenicy "durum"
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy