- Wrz 4, 2006
- 985
- 0
- 0
ja jestem zbyt leniwa na robienie makaronu sama, ale czasem, szczegolnie po sprobowaniu czegos w restauracji nachodzi mnie wena i tworze...
makaron:
200g maki
2 jajka
szczypta soli
wyrobic dobrze ciasto, przykryc folia i odstawic na 30 minut
farsz:
2 gruszki obrane starte na tarce
70g pecorino (lepszy lezakowany): tu ilosc podalam na oko, absolutnie nie mam pojecia ile sera dalam
. trzeba probowac!
2 lyzki philadelfii dla kremowej konsystencji
sol
pieprz
opcjonalnie: pokruszone ciasteczko amaretto
ciasto rozwalkowac cieniutko. wyciac krazki, nalozyc farsz i zwinac w sakiewke (fagottino to nie sakiewka, mi sie kojarza z sakiewka). wrzucic na osolony wrzatek. odcedzic. na talerzu wymieszac z maslem i pecorino.
tak smakowaly, ze nie udalo sie nic uratowac do zdjecia

makaron:
200g maki
2 jajka
szczypta soli
wyrobic dobrze ciasto, przykryc folia i odstawic na 30 minut
farsz:
2 gruszki obrane starte na tarce
70g pecorino (lepszy lezakowany): tu ilosc podalam na oko, absolutnie nie mam pojecia ile sera dalam

2 lyzki philadelfii dla kremowej konsystencji
sol
pieprz
opcjonalnie: pokruszone ciasteczko amaretto
ciasto rozwalkowac cieniutko. wyciac krazki, nalozyc farsz i zwinac w sakiewke (fagottino to nie sakiewka, mi sie kojarza z sakiewka). wrzucic na osolony wrzatek. odcedzic. na talerzu wymieszac z maslem i pecorino.
tak smakowaly, ze nie udalo sie nic uratowac do zdjecia