Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Falafel*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1534201" data-attributes="member: 422"><p>Dopisuję, zrobiłam z bobu wg przepisu Jamiego Olivera z programu 'Jamie at Home'.</p><p></p><p>Potrzeba:</p><p>ze dwie lub trzy garście bobu świeżego</p><p>trzy/cztery gałązki kolendry</p><p>garść liści mięty</p><p>pół łyżeczki kuminu mielonego</p><p>pół łyżeczki pieprzy cayenne</p><p>jedna mała papryczka chilli posiekana</p><p>łyżka mąki</p><p>sól</p><p></p><p>- w malakserze rozdrobniłam zieleninę, </p><p>- Jamie używa młodziutkiego bobu, który wyłuskuje bezpośrednio do malaksera ze strączka, ja do takiego nie miałam dostępu, więc zblanszowałam bób, obrałam ze skórki i taki wrzuciłam do malaksera,</p><p>- dodałam przyprawy i rozdrobniłam,</p><p>- dodałam łyżkę mąki, wymieszałam i uformowałam łyżkami kluseczko-kotleciki,</p><p>- usmażyłam na oleju.</p><p></p><p>Dobre było, mimo że smaki wschodu to nie jest to, za czym jakoś szaleńczo przepadam. </p><p></p><p>[ATTACH=full]89748[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1534201, member: 422"] Dopisuję, zrobiłam z bobu wg przepisu Jamiego Olivera z programu 'Jamie at Home'. Potrzeba: ze dwie lub trzy garście bobu świeżego trzy/cztery gałązki kolendry garść liści mięty pół łyżeczki kuminu mielonego pół łyżeczki pieprzy cayenne jedna mała papryczka chilli posiekana łyżka mąki sól - w malakserze rozdrobniłam zieleninę, - Jamie używa młodziutkiego bobu, który wyłuskuje bezpośrednio do malaksera ze strączka, ja do takiego nie miałam dostępu, więc zblanszowałam bób, obrałam ze skórki i taki wrzuciłam do malaksera, - dodałam przyprawy i rozdrobniłam, - dodałam łyżkę mąki, wymieszałam i uformowałam łyżkami kluseczko-kotleciki, - usmażyłam na oleju. Dobre było, mimo że smaki wschodu to nie jest to, za czym jakoś szaleńczo przepadam. [ATTACH=full]89748[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Falafel*
Top
Bottom