Fale Dunaju

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
składniki
Ciasto:
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
2 łyżki kakao
6 jajek
Owoce świeże lub z kompotu (najbardziej lubię z agrestem lub wiśniami)

Krem:
1 kostka masła
1 szklanka cukru pudru
1 jajko
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1 szklanka mleka

sposób przygotowania
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao.
Na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę prostokątną wykładamy jasne ciasto, na to ciasto ciemne i owoce.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż ciasto się zrumieni i będzie odstawało. Sprawdzamy patyczkiem czy nie jest surowe.
Gotujemy budyń w szklance mleka, odstawiamy do ostygnięcia.
masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy jajko i na końcu zimny budyń. Krem wykładamy na zimne ciasto. Polewamy czekoladową polewą, tworząc na wierzchu ciasta "esy-floresy".
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy