Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Fale Dunaju
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 75237" data-attributes="member: 128"><p><strong>składniki</strong></p><p>Ciasto:</p><p>1,5 szklanki mąki</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 kostka margaryny</p><p>2 łyżki kakao</p><p>6 jajek</p><p>Owoce świeże lub z kompotu (najbardziej lubię z agrestem lub wiśniami)</p><p></p><p><strong>Krem:</strong></p><p>1 kostka masła</p><p>1 szklanka cukru pudru</p><p>1 jajko</p><p>1 opakowanie budyniu śmietankowego</p><p>1 szklanka mleka</p><p></p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao.</p><p>Na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę prostokątną wykładamy jasne ciasto, na to ciasto ciemne i owoce.</p><p>Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż ciasto się zrumieni i będzie odstawało. Sprawdzamy patyczkiem czy nie jest surowe.</p><p>Gotujemy budyń w szklance mleka, odstawiamy do ostygnięcia.</p><p>masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy jajko i na końcu zimny budyń. Krem wykładamy na zimne ciasto. Polewamy czekoladową polewą, tworząc na wierzchu ciasta "esy-floresy".</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 75237, member: 128"] [B]składniki[/B] Ciasto: 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 2 łyżki kakao 6 jajek Owoce świeże lub z kompotu (najbardziej lubię z agrestem lub wiśniami) [B]Krem:[/B] 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 szklanka mleka [B]sposób przygotowania[/B] Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao. Na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę prostokątną wykładamy jasne ciasto, na to ciasto ciemne i owoce. Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż ciasto się zrumieni i będzie odstawało. Sprawdzamy patyczkiem czy nie jest surowe. Gotujemy budyń w szklance mleka, odstawiamy do ostygnięcia. masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy jajko i na końcu zimny budyń. Krem wykładamy na zimne ciasto. Polewamy czekoladową polewą, tworząc na wierzchu ciasta "esy-floresy". [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Fale Dunaju
Top
Bottom