Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Falsu magru
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1276925" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Falsu magru</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]72388[/ATTACH]</p><p></p><p>3 plastry wołowiny (jeszcze lepiej cielęciny) jak na rolady</p><p>300 g zmielonej wołowiny</p><p>2 jajka</p><p>50 g bułki tartej</p><p>150 g twardego sera startego (Provolone)</p><p>200 g pancetty</p><p>100 g szynki parmeńskiej </p><p>po łyżce oregano i tymianku</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>800 g pomidorów bez skórki</p><p>1 cebula</p><p>oregano i tymianek</p><p>oliwa</p><p>250 ml czerwonego wina</p><p></p><p>1.Mięso mielone, jajka, bułkę tartą, zioła, 50 g żółtego sera,posiekany czosnek, sól i pieprz ; wszystko to razem dobrze wymieszać.</p><p>2.Płaty mięsa układamy tak by tworzyły jedną całość. Na mięso układamy pancettę, następnie rozsmarowujemy mięso mielone (tak by zostało wolne jakieś 4 cm z obydwu brzegów), na wierzch posypujemy pozostały żółty ser i na sam koniec kładziemy szynkę parmeńską. Wszystko zwijamy w rulon i obwiązujemy sznurkiem.</p><p>3.Cebulę kroimy w kostkę ; smażymy na oliwie, dodajemy pomidory oraz zioła ; krótko gotujemy a następnie dolewamy wina.</p><p>4.Roladę mocno obsmażamy; przekładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy sosem pomidorowym i wsadzamy do piekarnika na okres 2 godzin przy temp 160 stopni.</p><p>5.Kroimy w plastry i podajemy z ziemniakami lub z włoskim pieczywem albo z kopytkami.</p><p></p><p>Ps1 Przepis pochodzi z : <a href="http://lamiacucina.wordpress.com/2010/02/16/farsu-magru-sizilianischer-rollbraten/" target="_blank">http://lamiacucina.wordpress.com/2010/02/1...her-rollbraten/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1276925, member: 140"] [SIZE=14][B]Falsu magru[/B][/SIZE] [ATTACH=full]72388[/ATTACH] 3 plastry wołowiny (jeszcze lepiej cielęciny) jak na rolady 300 g zmielonej wołowiny 2 jajka 50 g bułki tartej 150 g twardego sera startego (Provolone) 200 g pancetty 100 g szynki parmeńskiej po łyżce oregano i tymianku 2 ząbki czosnku sól i pieprz 800 g pomidorów bez skórki 1 cebula oregano i tymianek oliwa 250 ml czerwonego wina 1.Mięso mielone, jajka, bułkę tartą, zioła, 50 g żółtego sera,posiekany czosnek, sól i pieprz ; wszystko to razem dobrze wymieszać. 2.Płaty mięsa układamy tak by tworzyły jedną całość. Na mięso układamy pancettę, następnie rozsmarowujemy mięso mielone (tak by zostało wolne jakieś 4 cm z obydwu brzegów), na wierzch posypujemy pozostały żółty ser i na sam koniec kładziemy szynkę parmeńską. Wszystko zwijamy w rulon i obwiązujemy sznurkiem. 3.Cebulę kroimy w kostkę ; smażymy na oliwie, dodajemy pomidory oraz zioła ; krótko gotujemy a następnie dolewamy wina. 4.Roladę mocno obsmażamy; przekładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy sosem pomidorowym i wsadzamy do piekarnika na okres 2 godzin przy temp 160 stopni. 5.Kroimy w plastry i podajemy z ziemniakami lub z włoskim pieczywem albo z kopytkami. Ps1 Przepis pochodzi z : [URL="http://lamiacucina.wordpress.com/2010/02/16/farsu-magru-sizilianischer-rollbraten/"]http://lamiacucina.wordpress.com/2010/02/1...her-rollbraten/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Falsu magru
Top
Bottom