Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Fantazja na temat czerwonego buraka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dynka" data-source="post: 43377" data-attributes="member: 66"><p>Fantazja na temat czerwonego buraka </p><p></p><p>Bernard Lussiana </p><p></p><p>skład na 8 porcji </p><p>1500 ml czerwonego wina </p><p>8 burakow kazdy po ok 200g </p><p>295g cukru </p><p>7 goździków </p><p>8g świeżego tymianku </p><p>5g kardamonu </p><p>5g cynamonu </p><p></p><p>syrop z kwiatow bzu czarnego </p><p>600ml wody </p><p>295g cukru </p><p>sok z 1/2 cytryny </p><p>185g kawiatow bzu czarnego </p><p>3 listki zelatyny namoczone w zimnej wodzie </p><p></p><p>szafranowy krem brulee </p><p>75ml śmietany 36% </p><p>6g znamion szafranu </p><p>9 żółtek </p><p>90g cukru </p><p>15g cukru brazowego trzcinowego </p><p></p><p>do dekoracji </p><p>liscie miety i platki zlota </p><p></p><p>sposob przygotowania </p><p>1.zrobic syrop z czerwonego wina, cukru, ziól i przypraw. obrac buraki, sciac wierzchy i zachowac. buraki wydrazyc i ugotowac w syropie razem ze scietymi wierzchami.zdjac garnek z ognia i wystudzic, zostawiajac buraki w syropie. </p><p>2.przygotowac syrop z kwiatow bzu czarnego: zagotowac wode z cukrem i sokiem cytrynowym. kwiaty bzu posiekac niezbyt drobno i dodac do syropu. Zdjac z ognia, przykryc garnek i odstawic na 20 min. Odcedzic, dodac zelatyne, a gdy sie rozpusci, odstawic do schlodzenia. </p><p>3.Przygotowac krem brulee: wlac smietane do garnka, dodac szafran i doprowadzic do wrzenia. Ubic zoltka z cukrem, wlac smietane i dokladnie wymieszac. Pozostawic na ogniu i gotowac, az masa zgestnieje. Wystudzic. </p><p>4.Osaczyc buraki. Napelnic je szafranowym kremem brulee. posypac brazowym cukrem trzcinowym i zapiec od gory w goracym piekarniku, az cukier stopi sie na karmel.Przykryc scietymi wierzchami. </p><p>5.na kazdy talerz nalac troche sosu z kwiatow z bzu czarnego (tak fantazyjnie jakos). na srodku polozyc burak wypelniony kremem brulee. udekorowac kilkoma listkami miety swiezej i platkami zlota </p><p></p><p>Smacznego!! </p><p>I zeby nie bylo ze wkupniaka nie ma od dwuch lat ok?????????</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dynka, post: 43377, member: 66"] Fantazja na temat czerwonego buraka Bernard Lussiana skład na 8 porcji 1500 ml czerwonego wina 8 burakow kazdy po ok 200g 295g cukru 7 goździków 8g świeżego tymianku 5g kardamonu 5g cynamonu syrop z kwiatow bzu czarnego 600ml wody 295g cukru sok z 1/2 cytryny 185g kawiatow bzu czarnego 3 listki zelatyny namoczone w zimnej wodzie szafranowy krem brulee 75ml śmietany 36% 6g znamion szafranu 9 żółtek 90g cukru 15g cukru brazowego trzcinowego do dekoracji liscie miety i platki zlota sposob przygotowania 1.zrobic syrop z czerwonego wina, cukru, ziól i przypraw. obrac buraki, sciac wierzchy i zachowac. buraki wydrazyc i ugotowac w syropie razem ze scietymi wierzchami.zdjac garnek z ognia i wystudzic, zostawiajac buraki w syropie. 2.przygotowac syrop z kwiatow bzu czarnego: zagotowac wode z cukrem i sokiem cytrynowym. kwiaty bzu posiekac niezbyt drobno i dodac do syropu. Zdjac z ognia, przykryc garnek i odstawic na 20 min. Odcedzic, dodac zelatyne, a gdy sie rozpusci, odstawic do schlodzenia. 3.Przygotowac krem brulee: wlac smietane do garnka, dodac szafran i doprowadzic do wrzenia. Ubic zoltka z cukrem, wlac smietane i dokladnie wymieszac. Pozostawic na ogniu i gotowac, az masa zgestnieje. Wystudzic. 4.Osaczyc buraki. Napelnic je szafranowym kremem brulee. posypac brazowym cukrem trzcinowym i zapiec od gory w goracym piekarniku, az cukier stopi sie na karmel.Przykryc scietymi wierzchami. 5.na kazdy talerz nalac troche sosu z kwiatow z bzu czarnego (tak fantazyjnie jakos). na srodku polozyc burak wypelniony kremem brulee. udekorowac kilkoma listkami miety swiezej i platkami zlota Smacznego!! I zeby nie bylo ze wkupniaka nie ma od dwuch lat ok????????? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Fantazja na temat czerwonego buraka
Top
Bottom