Farfalle ze smietaną i szafranem

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
MAkaron (w zasadzie dowolny..) gotować w osolonej wodzie.
1 srednią cebule posiekać i obsmazyć na maśle.
Torebkę szafranu rozpuscić w 250 ml śmietany, wlac na patelnię z cebulą. Mozna rozcienczyć wodą, w któej gotuje sie makaron. Doprawić.
Makaron połączyć z sosem, posypac parmezanem. Podawać z natką (niekoniecznie)
 

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Cały czas myślałem że Włosi wszystko do makaronu smażą na oliwie, a Ty podajesz masło. Dla mnie to nawet lepiej, ale czy nie narazisz się znawczyni nr. 1 kuchni włoskiej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bahus
 
Lis 27, 2004
3,568
0
0
Znawcy kuchni wloskiej wiedza, ze Poludnie smazy wszystko na oliwie, a Polnoc na masle. Idz, zadzwon do Mediolanu sprawdzic...

MzM
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy